U bent hier

Vrachtwagen haalt vuilnis op zonder chauffeur : Volvo primeur

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
07.09.2017 - 14.29u
Door: Herman Gezelle

Volvo Group heeft vandaag in Brussel een zelfrijdende vuilniswagen voorgesteld. Een prototype, dat over een paar jaar misschien in onze straten zal opduiken. Voorlopig  nog wel met vuilnismannen die de zakken inladen.

De voorstelling gebeurde in het kader van een innovatietop die het bedrijf vandaag in Brussel houdt. Belgische en Europese vertegenwoordigers uit de transportsector zitten er samen om te praten over het transport van de toekomst, en te kijken naar manieren om het transport efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker te maken.

François Bellot, Belgisch federaal minister voor Mobiliteit en Transport: "De toekomst van autonome en geconnecteerde voertuigen is momenteel volop gaande. We moeten echter bedenken dat voor de meerderheid van de burgers deze evolutie vergelijkbaar is met de introductie van het internet of de smartphone: het is niet meer of minder een van de grootste vooruitgangen in de maatschappij en dit zal de mobiliteitsgewoonten van iedereen grondig door elkaar schudden."

"We werken momenteel aan een gemeenschappelijke visie voor de mobiliteit en aan het wegwerken van de hinderpalen voor het in verkeer stellen van geautomatiseerde en geconnecteerde voertuigen en hopen dit in 2018 te kunnen voorleggen".  (pp-Volvo)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto