U bent hier

'Vrijwilligers, bedankt!'

Heist op den Berg
05.12.2020 - 00.13u
Door: Mark Jaspers

Elk jaar op 5 december staat de wereld stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. De Verenigde Naties riepen die dag immers uit tot de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk.

'Een op zeven Vlamingen doet vrijwilligerswerk. In Heist-op-den-Berg zijn er dus meer dan 5.000 inwoners die 'vrijwilligen'.

De afgelopen maanden waren voor hen anders dan anders. Velen zagen hun vrijwilligerswerk voor een tijd stilgelegd, verenigingen konden weinig of niks organiseren.

We missen allemaal de honderden activiteiten die met en door vrijwilligers opgezet worden. We missen de bruisende energie van vrijwilligers die Heist-op-den-Berg kleur geven.

Maar vrijwilligers zijn niet zomaar klein te krijgen. Velen zitten met ongeduld te wachten om hun engagement terug op te pakken. Anderen gingen tijdens deze coronacrisis dan weer voor het eerst als vrijwilliger aan de slag om mensen die het moeilijker hadden bij te staan.

Vrijwilligers, bedankt! Voor jullie geduld, voor jullie vastberadenheid, voor jullie inzet. En voor jullie kracht om er binnenkort weer tegenaan te gaan, om mensen weer samen te brengen en te ondersteunen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto