U bent hier

Vrijwilligers helpen verzorgenden veilig werken.

Kempen regio
20.03.2020 - 10.23u
Door: Mark Jaspers

De schaarste aan mondmaskers in de zorgsector is groot en voor Thuiszorg Kempen is dat niet anders. Dagelijks zijn onze 270 verzorgenden op de baan om in de Kempense gemeenten thuiszorg te bieden.

"Als openbare dienst voor gezinszorg maakten we de keuze om ons extra in te zetten voor de meest kwetsbaren. Veel van onze cliënten hebben geen netwerk om op terug te vallen. In tijden van corona willen we ons net voor deze mensen extra inzetten.

Door de schaarste aan beschermingsmaterialen is dit geen eenvoudige opdracht. Bovenal willen we ook zorg dragen voor onze medewerkers en onze cliënten en willen we de verspreiding van COVID 19 zoveel mogelijk vertragen" zegt Ellen Koppen.

"We werken dagelijks aan een goed beleid en vertalen de richtlijnen van de overheid zoveel mogelijk in werkbaar werk met aandacht voor de gezondheid van onze medewerkers. We waren dan ook heel opgetogen toen het crisiscentrum van de FOD Volksgezondheid richtlijnen uitstuurde om zelf mondmaskers te kunnen maken. Al snel werd er een eerste model en een eenvoudige handleiding gemaakt. Daarna zochten we nog handen om echt productie te doen."

Een mailtje naar de regioverantwoordelijken van Thuiszorg Kempen bleek genoeg te zijn om een hele keten aan vrijwilligers op gang te zetten.

"Het verraste ons hoeveel reactie we kregen op een eenvoudige mail. En zowel vrijwilligers dichtbij als veraf; verzorgenden, die na hun werkuren hun naaimachine nog bovenhalen voor zichzelf en hun collega's, collega's van Welzijnszorg Kempen, SEL Kempen, gepensioneerde zorgkundigen, vrienden, familieleden, zelfs enkele naaiclubs... In amper twee dagen tijd zijn ze er in geslaagd om enkele honderden mondmaskers te vervaardigen en te verdelen over onze teams."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto