Sinds een aantal maanden woont federaal parlementslid Yoleen Van Camp van N-VA in Herentals, meer bepaald in de Vossenberg, een zijstraat van de Markgravenstraat."Wat ik daar de voorbije 2 dagen heb gezien, grenst aan het onwaarschijnlijke", aldus Van Camp. Door de regenval van de voorbije dagen zijn er in de Markgravenstraat, maar ook in de straten rondom, allerlei wegverzakkingen. Dit is niet de eerste keer en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn, aangezien de verzakkingen er komen door de versleten riolering en bestrating, maar die kan pas binnen 2 jaar vervangen worden volgens het stadsbestuur dat de onderhoudswerkzaamheden te lang vooruitschuift.

Levensgevaarlijke putten

Van Camp: "Levensgevaarlijke putten in de straten, ratten die eruit komen gekropen, stukken die onder water staan,... Ik heb het hier allemaal gezien de voorbije 2 dagen, maar echt verschieten doe ik er niet van. Ik heb de voorbije maanden al gemerkt dat de Markgravenstraat en de straten rondom niet in de allerbeste staat verkeren, en dan druk ik mij nog zacht uit. Nochtans zijn deze problemen allemaal al jaren gekend en meermaals aan het stadsbestuur gesignaleerd. Ongelooflijk hoe het bestuur dit heeft laten verkommeren en nu toestanden meemaakt die je normaal enkel in derde wereld landen ziet gebeuren. Er is veel dat anders en beter moet in deze stad, en het beheer en onderhoud van de straten en riolering is er daar zeker ééntje van.

Herentalsenaar verdient beter

De Herentalsenaar verdient beter. Dit gaat verder dan een gebrek aan visie en ambitie - onderhoud van wegenis is een gemeentelijke kerntaak waar door het stadsbestuur aan verzaakt wordt. Wanbeleid ten top." Van Camp is niet van plan om dit voorval te laten rusten en zal haar partij vragen dit punt te agenderen op de komende gemeenteraad. Ze bekijkt ook verdere stappen.