U bent hier

Wedstrijd voor naam groen Kastels pleintje

Kasterlee
08.05.2019 - 14.32u
Door: Mark Jaspers

Op de hoek van de Geelsebaan en de Mgr. Cardijnstraat stond vroeger in Kasterlee het Parochiecentrum. Ondertussen is het gebouw volledig gesloopt en werd op de open ruimte een grasveld aangelegd. In de toekomst wordt het pleintje verder uitgerust met zitbanken, aansluitingen op nutsleidingen voor evenementen, bloemen en struiken.

Maar bij de start van de sloopwerken kreeg burgemeester Ward Kennes plots de vraag voorgeschoteld of het nieuwe pleintje ook een naam kreeg. Nee, daar had het gemeentebestuur niet bij stilgestaan. Veel mensen gaven gehoor aan de oproep in het regionaal weekblad De Postiljon om een naam in te sturen. In de daaropvolgende dagen werden mondeling, via mail of brief allerlei suggesties gedaan.

En toen rees de volgende vraag: Hoe kiezen we nu een naam voor dit groene pleintje in het hart van het dorpscentrum? Het college van burgemeester en schepenen van Kasterlee heeft beslist om hierover een wedstrijd te organiseren. Alle voorstellen zijn opgelijst en vanaf 8 mei te lezen op www.kasterlee.be.

Iedereen kan via de webstek een stem uitbrengen voor de naam van dit pleintje. Dit kan tot 15 mei.

"Als na de eerste stemronde blijkt dat er geen winnaar uit de bus komt, dan volgt daarna nog een tweede ronde met de twee voorstellen die in de eerste ronde de meeste stemmen wisten te vergaren," zegt burgemeester Ward Kennes.

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto