U bent hier

Wedstrijd voor naam groen Kastels pleintje

Kasterlee
08.05.2019 - 14.32u
Door: Mark Jaspers

Op de hoek van de Geelsebaan en de Mgr. Cardijnstraat stond vroeger in Kasterlee het Parochiecentrum. Ondertussen is het gebouw volledig gesloopt en werd op de open ruimte een grasveld aangelegd. In de toekomst wordt het pleintje verder uitgerust met zitbanken, aansluitingen op nutsleidingen voor evenementen, bloemen en struiken.

Maar bij de start van de sloopwerken kreeg burgemeester Ward Kennes plots de vraag voorgeschoteld of het nieuwe pleintje ook een naam kreeg. Nee, daar had het gemeentebestuur niet bij stilgestaan. Veel mensen gaven gehoor aan de oproep in het regionaal weekblad De Postiljon om een naam in te sturen. In de daaropvolgende dagen werden mondeling, via mail of brief allerlei suggesties gedaan.

En toen rees de volgende vraag: Hoe kiezen we nu een naam voor dit groene pleintje in het hart van het dorpscentrum? Het college van burgemeester en schepenen van Kasterlee heeft beslist om hierover een wedstrijd te organiseren. Alle voorstellen zijn opgelijst en vanaf 8 mei te lezen op www.kasterlee.be.

Iedereen kan via de webstek een stem uitbrengen voor de naam van dit pleintje. Dit kan tot 15 mei.

"Als na de eerste stemronde blijkt dat er geen winnaar uit de bus komt, dan volgt daarna nog een tweede ronde met de twee voorstellen die in de eerste ronde de meeste stemmen wisten te vergaren," zegt burgemeester Ward Kennes.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto