Dancemuziek zal nooit meer hetzelfde zijn... Toch niet als het van de Kempense NIVIRO afhangt. De 22-jarige dj Tim Peeters bedacht immers een compleet nieuwe en veel intensere manier om muziek te beleven: XPLISSO. Lees: klank én licht live gesynchroniseerd in true surround sound – ongezien, wereldwijd.

Op zaterdag 6 juli stelt hij zijn gepatenteerde technologie aan de pers voor, om 16 uur in Balen. Ook geeft hij dan, in aanwezigheid van Wilfried Van Baelen (Galaxy Studios), live een demonstratie van deze unieke klank. 's Avonds, tijdens het dj-event 'Exposed I a taste of the future' zal NIVIRO nog een volwaardige set (90 minuten) in true surround spelen.

Tim Peeters: "De muziek komt niet meer vanuit één vast punt, maar omringt de aanwezigen, wat niet alleen aangenaam maar ook heel intens aanvoelt. Dankzij een extra tijdscode in het systeem kan je ook de lichtshow synchroniseren op de beats.

Om het even waar je als muziekfan binnen de surroundzone staat, voel je de volledige kracht van XPLISSO. Dit totaalconcept is een ongelooflijke verrijking voor de elektronische muziekwereld."

PROGRAMMA

21.00 uur start 'Exposed I a taste of the future'
00.00 uur set by NIVIRO, 's werelds eerste dj-set in true surround sound.