Wijnfocus werd opgericht met als doel de wijn te democratiseren en om de wijnkennis van leden te delen met het publiek. Het is de grootste wijnbeurs van de Kempen.
Op wijnfocus zullen meer dan 300 wijnen van alle belangrijke wijngebieden ter wereld vrijblijvend geproefd en gekocht kunnen worden. Een selectie van de beste wijnhandelaars staat garant voor kwaliteitswijnen.

Het credo van Commanderij Kempen is : 'Koop nooit wijn die je niet zelf geproefd hebt.'

26 gespecialiseerde wijnhandelaars afkomstig uit alle hoeken van Vlaanderen laten in totaal een wereldgamma van meer dan 300 wijnen proeven.

Wijnfocus heeft een goede reputatie in wijnkennerskringen, maar ook de amateur die op zoek is naar zijn lekker dagelijks glas wijn vind op Wijnfocus zijn gading.

Felix Aertgeerts, Voorzitter Commanderij Kempen : 'De reacties die wij als organisator vaak te horen krijgen zijn : 'Wij komen terug naar Wijnfocus want de wijnen die we daar gekocht hebben oogsten steeds succes als we vrienden op bezoek krijgen.

Wie na of tijdens het proeven wat honger heeft zal zeker tevreden zijn met de tapa's van Filip De Pauw van Restaurant Jerom Antwerpen (palmares: 't Zilte, Hertog Jan en Danny Horseele).

Vera Celis, burgemeester van Geel, opent Wijnfocus op zaterdag.

Zaterdag 5 maart van 14 tot 19u
Zondag 6 maart van 12 tot 19u
BEMT, Kleinhoefstraat 6, naast Ring, buurt VOKA in Geel.
Toegangsprijs: 8 euro inclusief wijnglas.

Foto's editie 2015 / NNieuws/ Guy Verellen