Zaterdagmiddag opende burgemeester Vera Celis de 21e Wijnfocus van Commanderij Kempen in BEMT Geel. 'Ik hou van de eerlijke wijnen van over heel de wereld, trouwens geen enkel virus kan Geel en de Commanderij  tegenhouden', zei de burgermoeder met een kwinkslag.

'Wijnfocus is een prachtige jaarlijkse traditie waarbij wijnliefhebbers vanuit gans Vlaanderen afzakken naar Geel om wijn te ontdekken. Geel is fier dat deze bloeiende Kempense Commanderij onze stad heeft uitgekozen voor deze populaire wijnbeurs.'

De Wijnfocus-organisatie is in handen van Commanderij Kempen die hiermee haar ervaring wenst te delen met alle wijnliefhebbers. Het motto luidt : "Koop nooit wijn die je niet zelf geproefd hebt!'

Wijnfocus ook vandaag zondag

Voorzitter Paul Vanneylen: 'Wijnfocus werd opgericht met als doel de wijn te democratiseren en om de wijnkennis van leden te delen met het publiek. Tijdens de 21e editie van Wijnfocus werden meer dan 300 wijnen van alle belangrijke wijngebieden ter wereld geproefd en was er ook aandacht voor de biologische wijnen.

Nadien kon je deze wijnen aankopen met deskundig advies van de 20 beste wijnhandelaars.'

WIJNFOCUS : Ook nog zondag 8 maart van 12 tot 19u :
BEMT, Kleinhoefstraat 6, naast Ring, buurt VOKA in Geel.
Toegangsprijs: 8 euro inclusief wijnglas.

Commanderij Kempen

Deze commanderij is 1 van de 35 commanderijen van de Vlaamse Wijngilde. Ze werd 42 jaar geleden opgericht en intussen is ze met 120 leden uitgegroeid tot een der grootste commanderijen van Vlaanderen.

Commanderij Kempen heeft veel bekwame proevers. De titel van 'Wine World Taster of the year' werd dan ook vier keer op rij gewonnen door leden van deze commanderij. Daarnaast schreven wijnmeesters Lode Verhulst en Fons Verbist vorig jaren de nationale wedstrijd blindproeven 'Ken Wijn' op hun naam.

Guy Verellen / NNieuws ©