U bent hier

Winst en verlies voor HYC in Beker van België

Herentals
24.10.2016 - 21.50u
Door: Peter Caers

Halloween Night, Halloween@HYC. -HYC Nieuws

Volgende zondag Halloween Night Halloween @ HYC. De best verklede supporter krijgt een prijs, het best verklede kind krijgt een prijs en er zullen lekkere Halloween versnaperingen en drankjes zijn EN het is de start van de BENELEAGUE. Allen op post!

Winst en verlies

HYC KwadrO kende een goede en een kwade dag tijdens het afgelopen weekend. Zaterdag ging Herentals met 6-2 onderuit in Luik. Zondagavond waren de Phantoms uit Deurne evenwel vele maten te klein voor een soms goed spelend HYC. De 8-1 einduitslag leek op de pandoeringen die Herentals vorig seizoen uitdeelde. Bovendien speelde HYC met een paar piepjonge gasten: de toekomst lacht.

Om in een gunstige positie aan de halve finales van de Belgische beker te kunnen starten – thuisvoordeel in een best-of-three – kon HYC KwadrO best van Phantoms winnen.

Dat leek na één minuut spelen niet zo vanzelfsprekend. Defensief geknoei leidde tot een Antwerpse goal en Kempische onzekerheid. Het gepruts duurde immers voort tot Jacob Laliberté het goede voorbeeld gaf. Mooi samenspel met Mitch Morgan en Trevor Hunt werd door de topscorer achter doelman Legrand getikt. Het doelpunt werkte bevrijdend, want opeens gingen de combinaties wel vlot.

Nog voor de eerste pauze resulteerde dat in nog meer goals van Vincent Morgan en weer Jacob Laliberté.

-Dezelfde Laliberté dikte kort na de eerste rust de score aan tot 4-1, alle HYC-goals ‘made by MLM’, het geduchte aanvalstrio van de Morgan broers aangevuld met center Laliberté. Het bleef dus wachten op goals van de andere Herentalse aanvalslinies. Nadat goalie Kevin Van Looveren een Antwerpse penaltyshot stopte was het zover.

Met een mooi shot rondde Jenne Van Der Velde een aanval met Ben Vercammen en Dries Leirs af. (5-1).

Jeugd verzekert toekomst

Ondertussen draaiden een paar jongeren flink mee in het HYC-team. Vooral de aanvallers Jacques De Ceuster en Ben Coolen maakten het de tegenstanders knap lastig: knokkers naar voor, bijtertjes in het backchecken.

De kroon op het werk kwam er in de derde herneming. Jacob Laliberté had zijn vierde van de avond op het bord geschoten (6-1) toe het de beurt was aan de jonkies. Eerst Ben Coolen uit een schuine hoek (7-1) en met nog zes seconden op de klok Jacques De Ceuster (8-1), legden de eindscore vast.

Meer van dat jonge geweld zouden we zeggen! JVdB

Speler in de kijker: Jacob Laliberté

Iedereen die de wedstrijden van laatste weken gezien heeft, kon er niet naast kijken: Jacob Laliberté is in Herentals aangekomen.

De 26-jarige Canadese aanvaller Jacob Laliberté is afkomstig uit Rockland in Ontario en speelde eerder vier seizoenen college-ijshockey voor RPI op het hoogste niveau in de VS. Hij was al op jonge leeftijd een fenomeen en verzamelde liefst 133 punten (63 doelpunten en 70 assists) in zijn laatste High school jaar bij de Cornwall Colts in de CHL.

Hij kreeg een studiebeurs aan het Rensselaer Polytechnic Institute, de oudste Amerikaanse technische onderzoeksuniversiteit en haalde zijn graad in Business Science. De center speelde vorig jaar voor Weiden Blue Devils in de Oberliga Süd, waar hij in dertig wedstrijden veertien goals en dertien assists voor zijn rekening nam.

De goesting om in Europa zijn ding te doen was nog niet weg en Jacob moet de opvolger van Tyler worden. Misschien minder spectaculair maar met meer speloverzicht zal hij zeker ook zijn stempel op het HYC-spel kunnen drukken.

Jacob is geboren op 15 september 1990, is 173cm groot en weegt 82 kg. Hij is origineel Franstalig opgegroeid maar spreekt uiteraard ook Engels. Hij is vrijgezel en houdt NIET van chocolade.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Voetbaluitslagen Neteland Kempen
Kempen regio | Neteland 28.11.2021 - 17.44u

Modderduivel Eli Iserbyt houdt Toon Aerts af na thriller in Besançon

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 28.11.2021 - 16.23u

Wat doet farma-industrie tegen omikronvariant? Moderna belooft specifiek vaccin, Pfizer kijkt eerst naar huidige vaccins

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 28.11.2021 - 11.25u

Ook 22e kerstmarkt Noorderwijk afgelast

Ook 22e kerstmarkt Noorderwijk afgelast
Herentals 28.11.2021 - 08.26u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 27.11.2021 - 22.51u

KVC Westerlo wint op Lommel in minuut 93 : 0-1

Nationaal | Westerlo 27.11.2021 - 22.29u

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.11.2021 - 18.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto