Firma Arval lanceerde in oktober een grote wedstrijd 'Maak je eigen affiche over verkeersveiligheid' voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de basisscholen in België.

Deze leerlingen mochten hun verbeelding de vrije loop laten gaan en een preventieaffiche (slogan + tekening of collage) ontwikkelen over het thema verkeersveiligheid. Voor onze school namen klas 5C en klas 6A deel aan de wedstrijd.

Begin november koos de jury van Arval minstens één affiche per school. Via Facebook konden vervolgens de winnende affiches gekozen worden. De zes scholen (drie NL / drie FR) die de meeste 'likes' ('vind-ik-leuks') in de wacht wisten te slepen wonnen de wedstrijd.

We zijn bijzonder fier dat onze school (W)Onderwijs de eerste prijs veroverde: een cheque van €3.000, vrij te besteden aan verkeersveiligheid + een bewustmaking voor verkeersveiligheid in 2018.

Op dinsdag 30/01 kwam een delegatie van Arval Belgium naar de school om deze cheque te overhandigen. Ook een banner met de winnende tekening werd aan de leerlingen afgegeven.