Dat Wout van Aert ontzettend populair is in Vlaanderen, staat als een paal boven water, maar dat Nederland ook voor hem valt, is nieuw. 

De Wout van Aert boek-wedstrijd is vanavond afgesloten. 'Tot welk jaar is Wout met z'n nieuw contract verbonden aan Jumbo-Visma?' 2024 is het juiste antwoord.

Maar liefst 586 Woutfans van Oostende tot Maasmechelen, van Waver tot Bastenaken, van Zierikzee tot Venlo, van Den Haag tot Breda dongen mee naar de hoofdprijs.  De N-redactie moest zelfs een dagenlang Nederlands mail-bommetje van mijnpostcode ondergaan.

Auteur Bart Lamers himself mocht vanavond om 23u blindelings drie winnende nummers aanduiden uit de chronologische lijst van de binnengekomen mails.

Het boeiend pocketboek ''Wout van Aert, Het Wonderjaar" gaat naar :

- SergeVan Goubergen (Herentals) - Karen Leroy (Leuven) en Kim Meysmans (Boom).  Bpost bezorgt hen volgende week hun begeerde prijs.

Een iedereen nu nog zondag supporteren op het WK in Oostende - live op Eén en Radio1 vanaf 13.30u.  Of gaat Nederland met de hoofdprijs lopen?

2e druk op komst

De verkoop van het boeiend pocketboek ''Wout van Aert, Het Wonderjaar" van de Herentalse auteur Bart Lamers scheert hoge toppen. Er zit al een 2e druk aan te komen. 

'1.500 stuks liggen al te pronken bij de talrijke fans thuis', zegt auteur Bart Lamers. 'Als Wout zondag wereldkampioen wordt, komen er extra pagina's bij in de 2e druk.  Ook zoontje Georges komt aan bod.'   

Pakkende interviews en spitse commentaren kleuren deze publicatie met als ondertoon 'Kampioen Wout als mens'. Een must voor de wielerliefhebber. Je leest het in één ruk uit.

''Wout van Aert, Het Wonderjaar"

'Wout van Aert zorgde in het afgelopen covid-dramajaar met zijn geweldige prestaties voor schitterende stermomenten aan de Kempense wielerhemel', lacht Lamers.

'Ik interviewde boeiende mensen uit de entourage van de wielrenner, en personen uit het wielerwereldje die de prestaties van Wout prima kunnen schetsen en kaderen.

Passeren o.a. de revue dr. Toon Claes, internationaal gerennomeerde orthopedisch chirurg in het AZ Herentals die Wout opereerde na zijn crash in de Ronde van Frankrijk.

Ook Erwin Vervecken, Paul Herygers, Jef Van den Broeck van de Krawatencross, de supporters, en caféwaardin Simonne Lievens (Molenhuis) geven hun spitse kijk op de emoties bij de aankomst van onze Kempense wielercrack. Voor sommigen al de nieuwe Rik Van Looy.

Het pocketboek 'Het wonderjaar van Wout van Aert', (Willems Uitgevers) telt 144 blz, kost €14,50 en ligt in de betere boekhandel : Bert Van Sande, Frakinstraat Herentals; Standaard, Zandstraat Herentals; en webshops zoals bol.com.