U bent hier

Yoleen Van Camp (N-VA) ook onderzoek, een klacht en meer

Herentals | Kasterlee | Nationaal | Vlaanderen
25.05.2019 - 00.55u
Door: Herman Gezelle

De aanloop naar verkiezingen is allerminst komkommertijd in medialand.  Aan de vooravond van de federale verkiezingen duikt de Herentalse soap rond de recente gemeenteraadsverkiezingen opnieuw op.  N-VA Herentals haalde in oktober net 139 stemmen meer dan bij de verkiezingen van 2012.

De peperdure propagandacampagne van de uit Kasterlee verhuisde Yoleen Van Camp en lijstduwer Pascal Van Nueten ten spijt. 

De Raad van State roept beiden volgende maandag op het matje voor het niet naleven van de kieswet en de overschrijding van de verkiezingsuitgaven.  Pascal Van Nueten zou z'n taverne Wolfstee misbruikt hebben om te ontsnappen aan de regels rond campagnefinanciering.

'De partij heeft geschenken uitgedeeld in de sperperiode, ze zou verboden giften hebben ontvangen en evenementen gesponsord hebben waar dat niet mocht. Bovendien heeft N-VA, en vooral Yoleen Van Camp, de verkiezingsuitgaven niet volledig aangegeven', klinkt het bij de oppositie in Herentals die beroep aantekende bij de Raad van State.

'En kijk naar de huidige campagne 2019 voor de federale verkiezingen : onze contacten zeggen dat er meer dan 750 borden en frames verspreid staan in de 75 gemeenten van kieskring Antwerpen. Hilarisch, clownesk en milieu-onvriendelijk.  De Kempenaar heeft er echt genoeg van.  En die beperking van de verkiezingsuitgaven van €5.000 dan?'

'Klacht bij de politie tegen een ex-partijgenoot'

Er is meer.  Van Camp legde recent een klacht bij de politie neer tegen een ex-partijgenoot wegens hacking, oplichting met internet, valsheid in informatica, laster en eerroof en misbruik van vertrouwen, nadat Van Camp in eerste instantie met de beschuldigende vinger rond een uitgelekt Linked-In bericht (https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/-dit-is-het-werk-van-mijn-ex~af22753b/) op haar account wees naar haar ex-verloofde.

'Stel je voor dat je 50 stemmen tekort komt om burgemeester te worden, uw mannelijke kiezers moeten de illusie blijven hebben dat ze een kans maken'

'Stel je bijvoorbeeld voor dat je 50 stemmen tekort komt om burgemeester te worden', blijkt uit mailverkeer tussen het aan de extreemrechtse Schild& Vrienden gelinkte parlementair medewerker, en Van Camp in de aanhef naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.  'Dan ga je jezelf eeuwig de vraag blijven stellen: wat als ik net dat tikkeltje meer had gedaan?

Jij haalt nu eenmaal veel stemmen bij mannen omdat ze u knap vinden. Dat moet je dan niet verbrodden door tijdens de campagne hand in hand te gaan liggen lopen, uw mannelijke kiezers moeten de illusie blijven hebben dat ze bij u een kans maken.'

Lees ook Raad van State, HLN.be en Schild en Vrienden.

Opinie 'Uit het Belfort' Frans Van Veldhoven.

Bronnen HLN / eigen berichtgeving - foto : Jeroen Van de Water en Yoleen Van Camp in betere tijden (2012).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto