Het AZ Herentals wil de ganse zesde verdieping van het ziekenhuis inrichten als postrevalidatiecentrum. Daarvoor werkt het AZ Herentals samen met To Walk Again van Marc Herremans. Samen met het stadsbestuur en Unizo willen beide partners nu ook de handelszaken in Herentals beter toegankelijk maken voor rolstoelpatiënten.

Staprobots

Voor het inrichten van het postrevalidatiecentrum waaronder o.a. het project met de staprobots zit, willen het AZ en To Walk Again een subsidiedossier binnenhalen van 1.5 miljoen euro.

Er zijn nu 3 staprobots aangekocht, maar de wachtlijst van gegadigden om er mee te werken is lang. Het AZ wacht nu op de goedkeuring voor het verbouwen van de zesde verdieping en het aanleggen van een speciale parking. In de toekomst moet de droom van een zorghotel mogelijk worden.

Bakker Hermans

Een handelaar heeft alvast niet gewacht op de vraag van Unizo om zijn zaak beter toegankelijker te maken voor mindervaliden. Aan de gevel van bakker Raymond Hermans in de Sint-Jobstraat hangt nu boven de bel het plakkaatje met rolstoelsymbool.

Iemand met een rolstoel moet maar bellen en de bakker of zijn vrouw komen naar buiten om de bestelling op te nemen en naar buiten brengen. Van een service gesproken.