Gemeentelijke basisschool De Knipoog uit Vorselaar heeft opnieuw een knappe prestatie neergezet in de Vlaamse internetwedstrijd Whizzkids. Aan de wedstrijd namen zo'n 330 klassen deel en 'FC De Knipoogjes', de wedstrijdnaam van de 6de klas, heeft een mooie 5e plaats behaald.

"Whizzkids is een ICT-wedstrijd voor het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs. Van november tot en met januari kregen we drie vragenreeksen die we digitaal moesten beantwoorden en waarbij de ICT-vaardigheden van onze leerlingen binnen de verschillende leergebieden op de proef werden gesteld", legt klasleraar Wim Van Soom uit.

"We merken dat het niveau elk jaar stijgt, waardoor onze leerlingen hun beste beentje moesten voorzetten. De wedstrijd bestaat uit drie voorrondes met digitale vragen en opdrachten en ook dit jaar moest er een praktische proef volbracht worden, namelijk het maken van een flipperkast met computeronderdelen. Een heel leuke uitdaging voor onze leerlingen."

Dit schooljaar deden we voor de derde keer mee met deze wedstrijd en telkens zaten we bij de top 5. Twee jaar geleden behaalden we zelfs de eerste plaats. De jongens en meisjes van het zesde leerjaar van De Knipoog gaan er telkens voor!

Dit keer zijn ze een Xperibird, een BMx ClassMate Pupil netbook en tal van gadgets rijker.