Vandaag waren alle kinderen van 3 tot 11 jaar welkom op het Spel van de Roetaert, een leuke traditie die de stad elk jaar in ere houdt. Al 30 jaar lang. Verdeeld in vier leeftijdsgroepen mogen de kids jacht maken op de pluchen konijnen en snoepjes die vanuit de toren van de Lakenhal naar beneden vallen.

Wie geluk had en het prijskonijn ving, mocht met een nieuwe fiets van Fietsen Hendrickx naar huis. De kids konden hun spieren los dansen met de te gekke discodansers. De eerste konijntjes vielen om 15 uur uit de toren.

Bovendien was het de tweede dag Shop in Thals. De catwalks in de Zandstraat en in de Univers trokken veel kijklustigen. De winkels en horecazaken haalden topverkoopcijfers vandaag.

Het Spel van de Roetaert dateert uit de 17e eeuw. Kinderen maakten toen jacht op een levend konijn. Het kind dat het konijn driemaal na elkaar te pakken kreeg, mocht mee aanzitten aan een maaltijd met de schepenen en andere prominenten. Deze maaltijd stond bekend als 'de roetaert' of de Sint-Remigiusmaaltijd. Mark Jaspers/Nnieuws.