U bent hier

Zonovergoten 5e Kiwanis Coppa Classic breekt alle records : 10.000 retrofans genieten - extra foto's

Kempen regio | Westerlo
11.06.2018 - 00.02u
Door: Herman Gezelle

De zonovergoten 5e Kiwanis Coppa Classic-3-daagse heeft alle records gebroken. Zo'n 10.000 oldtimerferventen kwamen afgelopen weekend afgezakt naar Kasteel de Merode in Westerlo. 1.750 klassieke auto's stonden om en rond het prachtig domein en op de Markt te blinken. Gloriedagen voor ons mobiel erfgoed.

'Kiwanis borrelt over van nostalgie'

'Voor de juiste cijfers is het nog wat vroeg, maar dit weekend kwamen 750 oldtimers zich presenteren aan de meer dan 10.000 auto-retro-fans', lacht Kiwanis-voorzitter Stefan Wauters.

Nieuw was de Masterclass. Dat is een presentatie van alle winnaars van het Concours d'Elegance van de afgelopen vier jaar. Michiel Hehenkamp uit Geel won met z'n unieke Bentley R-Type (1955) de award 'Best of show Masterclass'. We mochten ook een originele en legendarische Minerva begroeten.

De populaire en geliefde, vooral ook bij de dames, Radio 2-presentator- autofanaat Guy De Pré presenteerde in z'n sublieme stijl de Concours vakkundig aan mekaar.'

'Champagne Taittinger : attentie als waardering, dankbaar'

'Wat zo bewonderenswaardig blijft, is die overborrelende passie van alle oldtimer-eigenaars voor hun juweel. Da's zo mooi.  Een sprankelende fles Champagne Taittinger voor de winnaars hoort daarbij als Kiwanis-waardering.

Ons sterk Kiwanis-team ben ik heel dankbaar. Drie ondernemers hebben de afgelopen maanden haast full time voor de organisatie van ons event gewerkt. Een dikke pluim. Ook een bijzonder dankwoord aan de massa bezoekers en onze sponsors, zonder hen geen Coppa. We kijken nu al uit naar de 6e editie 7-8-9 juni 2019.'

Sociale projecten

'Het driedaags klassiekerevent dat door Kiwanis Kempenkring georganiseerd wordt ten voordele van sociale projecten, is uitgegroeid tot publieksmagneet met internationale uitstraling,' vervolgt Stefan Wauters. 'De dinner- & partyavonden waren ook dit jaar allemaal lang vooraf uitverkocht.

Kiwanis : 'Het goede doel staat centraal'

'Kiwanis Kempenkring Herentals is een serviceclub die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Zo organiseren we activiteiten om geld in te zamelen voor goede doelen. Zoals deze Coppa Classic.
De fundraising van dit oldtimerweekend richt zich op 7 initiatieven:
• Avalympics vzw • Canisha vzw • G-judo • Het Ventiel vzw • Olivia Fund • (W)onderweg vzw en Twerk vzw.'

Nnieuws is mediasponsor van Kiwanis Herentals - beelden en redactie Guy Verellen / © Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto