U bent hier

Zonovergoten Fly-in vliegclub Oostmalle vol nostalgie

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
20.08.2016 - 20.36u
Door: Herman Gezelle

Vliegclub APCK Oostmalle organiseert ook vandaag nog een niet te missen Fly-In vol nostalgie.  De toeschouwers krijgen de kans om vintage aircrafts in een prachtig groen kader te bewonderen, en vaak dichtbij de actie. 

NNieuws sprak met Marc de Ridder, chairman van de Belgian Vintage Aircraft Association vzw, die een gezellige infostand presenteert op de Fly In.   'Ons 369 SQN (sqaudron) heeft tot doel het restaureren en vliegwaardig houden van uniek vliegend erfgoed in België en het verenigen van gelijkgezinde eigenaars, piloten en gepassioneerden van Belgische historische luchtvaart. We beschikken over zo'n 20 luchtwaardige aircrafts,' vertelt Marc de Ridder.  'Regelmatig nemen we deel aan evenementen in binnen- en buitenland.

We opereren vanop de vliegvelden van Oostmalle en Brasschaat, de bakermat van de Belgische Luchtvaart en één van de oudste militaire vliegvelden van Europa.'

Massa toeschouwers

Zaterdag mocht de Fly-In al een massa toeschouwers op de prachtige vliegaccomodatie vol natuur begroeten.

Bewonderaar Luc De Voeght uit Grobbendonk : 'Ik ben verwonderd over deze uitzonderlijke aircrafts die al meer dan 70 jaar hun dienst bewijzen.  Het is hier een bijzonder spectaculiare Fly-in.  M'n zoon volgt hier vlieglessen om piloot te worden.  Straks vliegen we nog effe mee met een helikopter. Ook de Mustang oldtimers show is iets uitzonderlijks hier in Oostmalle.  Een absolute aanrader voor een zondagse familiefietstrip.'

Fly-in

Je kan zondag er o.a. deze beauties bewonderen : Boomerang, T28, Sea Fury, PC7, Mustang P5, Re-enactors en much more.

Een zeer populaire attractive zijn de historische re enactors. De levendige organisatie Spearhead met hun zeer getrouwe Wereldoorlog II-voertuigen en soldaten.

Vlieg mee

Wat is het grootste plezier dat je kan beleven op een luchtvaartevenement... vliegen natuurlijk. Traditioneel kan u een vluchtje maken met een clubtoestel van APCK of een luchtdoop in de helikopter (€40).

De club is gevestigd op het reserve NATO vliegveld van Oostmalle-Zoersel en dit al meer dan 40 jaar. Naast de klassieke vliegsport bieden wij ook onderdak aan een zweefclub (KAZM) en een club voor zelfbouwers (FAA-VAV).

Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto