De zonovergoten 4e Kiwanis Coppa Classic-3-daagse heeft  alle records gebroken.  Zo'n  9.000 oldtimerferventen waren afgelopen weekend afgezakt naar Kasteel de Merode in Westerlo.  850 klassieke auto's stonden om en rond het prachtig domein te blinken. Gloriedagen voor het mobiele erfgoed.

Originele 'Mercedes 500K Special Roadster' van... 10 miljoen euro

Je staat perplex van de duizelingwekkende waarde van al die car beauties.  Julian Messent (UK) van Historic Competition Services uit Wijnegem won de publieksprijs, en de serie 'wagens voor 1940', met z'n 'diamanten' 'Mercedes 500K Special Roadster' uit 1937.  Julian kreeg er meteen een koele fles champagne Taittinger bovenop. 

Oldtimer-kenner en jurylid Gert Beets : 'Deze Mercedes 500K vind je niet onder de €10.000.000, jawel, 10 miljoen euro, écht.  Deze 500K is in perfecte staat, een puur unicum in de wereld.'

Kiwanis event borrelt over van nostalgie en gastronomie

Kiwanis-voorzitter Philip Somers : 'Voor de juiste cijfers is het nog wat vroeg, maar vandaag alleen al kwamen 800 oldtimers zich presenteren aan meer dan 9.000 auto-retro-fans.

Ons sterk Kiwanis-team ben ik heel dankbaar. Drie ondernemers hebben de afgelopen maanden haast full time voor de organisatie van ons event gewerkt. Een dikke pluim.  Ook een bijzonder dankwoord aan de massa bezoekers en onze sponsors, zonder hen geen Coppa.  We kijken nu al uit naar de 5e editie op 8-9 en 10 juni 2018.'

Sociale projecten

Het driedaags klassiekerevent dat door Kiwanis Kempenkring georganiseerd wordt ten voordele van sociale projecten, is uitgegroeid tot publieksmagneet met internationale uitstraling.  De dinneravonden waren allemaal uitverkocht

Van de aanwezige deelnemers aan de oldtimermeeting nomineren de organisatoren een 40-tal auto's, die vervolgens worden beoordeeld door een professionele jury. Die bestaat uit Ton Roks (hoofdredacteur Octane Magazine), Arjen Geirnaert (Belgian Vintage Car Restauration), Gert Beets (Automotive Consultancy Services).

Het goede doel centraal

Kiwanis Kempenkring Herentals is een serviceclub die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Zo organiseren ze activiteiten om geld in te zamelen voor goede doelen. Zoals deze Coppa Classic.

De fundraising van dit oldtimerweekend richt zich op 7 initiatieven:

• Avalympics vzw • Canisha vzw • G-judo • Het Ventiel vzw • Olivia Fund • (W)onderweg vzw en Twerk vzw.'

Guy Verellen / NNieuws