U bent hier

Zonovergoten Montmartre lokt massa bezoekers naar Herentals' Begijnhof

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
08.09.2019 - 21.44u
Door: Mark Jaspers

Met Montmartre op het Begijnhof heeft Herentals een jaarlijks terugkerend kunstzinnig evenement in september. Dit jaar tonen artiesten hun werk niet alleen op het Begijnhof, maar ook in het park ernaast.

Een groepje artistieke Herentalsenaren zette in 2010 voor de eerste keer Montmartre in het Begijnhof op, geïnspireerd door soortgelijke evenementen in de abdij van Tongerlo en op de Neteoevers in Mol (Mon Mol Martre).

In de mooie omgeving van het Herentalse Begijnhof kunnen bezoekers kunstenaars en ambachtslieden in de meest uiteenlopende disciplines aan het werk zien of hun werken kopen.

Het belangrijkste nieuwe bij de 10e feestelijke editie was dat het evenement ook over het grote groene begijnhofpark kan beschikken.

Claire Perdaen : 'Project meer zichtbaar voor toevallige passanten ook buiten de begijnhofmuren'

"Deelnemers konden dit jaar kiezen of ze in of buiten het begijnhof wilden staan met hun werk", zegt voorzitter Claire Perdaen. "Het grote voordeel is vooral dat het project meer zichtbaar wordt voor toevallige passanten, wanneer er ook buiten de begijnhofmuren deelnemers staan opgesteld."

Ondanks het voorspelde minder goede weer was er vandaag een gunstig gezind iets dat prachtige zonnestralen en een blauwe hemel over het Begijnhof bracht. Af en toe verdween de zon achter de wolken maar dat weerhield de bezoekers er niet van om al vanaf het begin om 10u vanochtend massaal af te zakken naar het Begijnhof.

In de namiddag kwamen de bezoekers in grote groepen het Begijnhof binnen, wat aan sommige standjes voor echte files zorgde en mensen er rijen dik stonden. 

De kinderen konden ook hun hartje ophalen op de diverse standjes en er waren optredens en overheerlijke bakharing op de barbecue van de Aloude St.-Sebastiaansgilde. Dit kon op twee terrasen doorgespoeld worden met het nodige gerstenat.

Opnieuw een zeer geslaagde editie van Montmartre op het Begijnhof. Op naar een 11e editie in 2020.  Mark Jaspers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto