U bent hier

Zwaneven - Noordstar 3-4 : doelpuntenfestival

Herentals
13.03.2018 - 21.30u
Door: Mark Jaspers

'Onder een schuchter lentezonnetje resulteerde Zwaneven-Noordstar in een doelpuntenfestival,' zegt Gilbert Van Houdt. 'Het was van groot belang om de 3 punten mee naar huis te nemen en Zwaneven achter ons te houden. Thuis werd er gewonnen met 6-3 uitslag.

De thuisploeg was zeer gemotiveerd en vanaf minuut 1 werd er druk gezet, het tempo van de thuisploeg lag hoog en Noordstar kreunde.

5' Corner voor de thuisploeg, de bal wordt teruggelegd, het schot wijkt af en de bal gaat al dan niet over de lijn. De grensrechter kent het doelpunt toe : 1-0

17' Mooie actie met enkele 1-2-1's, vanop links wordt de bal laag voorgezet maar Yannick P. komt net te laat om af te ronden.

21' 1-1 : vrije trap Joren, Jeroen aan de 2de paal neemt de bal in één tijd op de slof, de bal caprioleert over de doelman binnen

24' Niels met de voorzet, opnieuw Jeroen aan de 2de paal met een kopbal, de bal gaat over

26' Voorzet Miguel waarop Jeroen kan koppen maar te zwak

28' Joren brengt de bal hoog voor doel, de kopbal van Yannick kan de keeper niet in moeilijkheden brengen

35' een vrije trap, centraal voor doel waarop Joren zich de bal toeëigent. Even concentreren en dan borstelt hij de bal loepzuiver in de winkelhaak : 1-2 !

Rust : het duurde ongeveer 20 minuten eer Noordstar onder de druk onderuit kwam en zich meer in de wedstrijd knokte. Het logische gevolg hiervan waren de kansen waaruit de achterstand werd omgebogen naar de 1-2 voorsprong.

Hetzelfde beeld bij het begin van de tweede helft, opnieuw de thuisploeg die vol gas op zoek ging naar de gelijkmaker en onze jongens het op die manier moeilijk maakte.

57' Slecht ontzetten van de verdediging wordt afgestraft : 2-2

66' Yannick, op weg naar doel, pakt uit met een lobbal, de keeper kan nog net de bal overtippen in corner

67' vervanging : Joren L. ipv Miguel

70' 2-3 ! Pieter met een lange kruisbal op Jeroen, vanop de rechterflank volgt de lage, harde voorzet waarop Niels kan binnentikken

72' De vreugde is echter van korte duur, een bal wordt aan de 2de paal binnengekopt : 3-3

75' vervanging : Khalid ipv Jeroen

81' vervanging : Damien ipv Niels

94' Wat we als Noordstarsupporter hoopten, maar niet verwachtten, gebeurt dan toch. Yannick P. rondt de allerlaatste aanval af met de verdiende winning goal, in een bos van spelers behoudt hij de kalmte en pakt uit met een perfecte lob, de keeper ziet de bal over hem passeren en in het zijnet binnenvallen, van een apotheose gesproken !

Wat kan voetbal toch mooi zijn, heel de blauwe aanhang in euforie en met de drie punten op zak richting Noorderwijk

Volgende week opnieuw een verplaatsing maar deze keer dichter bij huis. Op het kunstgras van Oosterzonen opnieuw op zoek naar de drie punten.'

Verslag : Gilbert Van Houdt - foto's : Annick Van den Bruel/ NNieuws.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto