U bent hier

98 procent bobte dit weekend

Geel | Kempen regio
22.01.2018 - 14.08u
Door: Jens Nnieuws Jens

Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere WODCA-acties. Deze kaderden in de eindejaars Bob-campagne die nog loopt tot 29 januari. In totaal werden er 448 bestuurders gecontroleerd. 437 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro.

Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Drugs in het verkeer

Twee bestuurders legden een positieve drugstest af. Een dokter nam van hen ook een bloedproef af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen

Verder werden er nog een aantal bekeuringen gegeven voor verkeersinbreuken. Hoofdzakelijk voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto