Dinsdagnamiddag kwamen zo'n 125 filmliefhebbers in Utopolis Turnhout genieten van de speciale versie van "Cinema plus". "Cinema plus" is een maandelijks  evenement voor 50-plussers. Voor een filmticket van 8 euro kun je een rondleiding krijgen achter de schermen, is er een tombola met een vijftal mooie prijzen, is er een inleiding met achtergrondinformatie over de film door Michel Follet en kun je na de voorstelling nog genieten van lekkere koffie of thee en gebak.

Avant-première met topactrice Chris Lomme "Achter de wolken"

De cinema-plus editie van januari was zo speciaal omdat de film "Achter de wolken" officieel in de filmzalen komt op 4 februari 2016. De 50-plussers kregen dus een avant-première van formaat met deze prachtige film. Ook in de Utopolis van Aarschot, Mechelen en Lommel werd deze film simultaan gespeeld.

Na de film werden Chris Lomme en Michael De Cock verwelkomd met een staande ovatie. Tijdens het interview werd nog eens benadrukt dat de film voor alle leeftijdscategorieën geschikt is. De film is hele dikke aanrader, van begin tot einde heel boeiend.

Het verhaal: Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet?

Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste. "Achter De Wolken" is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michael De Cock met in de hoofdrol 2 van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Chris Lomme en Jo De Meyere. In de film spelen ook nog Katelijne Verbeke, Charlotte De Bruyne en Lucas Van den Eynde een opvallende rol.

Johan Temmerman/ NNieuws