De uitreiking van de Nestors editie 2016 gebeurt dit jaar in woelige wateren. Voor een prestigieuze prijs die tien jaar bestaat, hoort dat misschien wel zo.

De laureaten Frans Depeuter en Robin Hannelore (Gust Obbels) richten in 1965 samen met Walter Van den Broeck het tijdschrift Heibel op. En dat tijdshrift deed al die tijd scherp van zich spreken. Vijftig jaar later was er weer heibel rond uitnodigingen en e-mailadressen. Weet iedereen opnieuw waarover het allemaal gaat...

Della Bosiers en Paula Semer

Heibel of niet. Zaterdagnamiddag is het feest in cc 't Schaliken. De 3 laureaten, want er is ook nog Della Bosiers die voor haar carrière een Nestor ontvangt, zorgen voor een hoogstaand cultureel feest. Met steun van de stad en de cultuurraad werd een interessant programma in mekaar gestoken. Erik Goris, Cas Goossens, Asunta Geens, Paula Semer en kleinkunstzangeres Della Bosiers zorgen voor de culturele noot.

Programma:

- Na de inleiding door schepen van cultuur Ingrid Ryken verhaalt Frans Depeuter de 10-jarige geschiedenis van De Nestors. Della Bosiers zorgt voor een eerste muzikaal intermezzo. Cas Goossens spreekt de laudatio voor Robin Hannelore. Assunta Geens draagt een prozafragment van Robin Hannelore voor. Frank Tubex doet de laudatio voor Frans Depeuter. Eric Goris brengt op zijn eigenzinnige wijze een monoloog van Frans Depeuter.

- Della Bosiers warmt de zaal verder op met een tweede optreden. Daarna krijgen Frans Depeuter en Robin Hannelore hun Nestor. Voormalig TV-coryfee Paula Semer zakt zaterdagnamiddag speciaal naar cc 't Schaliken af voor de laudatio van Della Bosiers. Die vergast de zaal daarna op een afsluitend optreden. Wedden dat alle aanwezigen haar 'Jefke' uit volle borst meezingt!

- Iedereen is welkom, toegang is gratis. Na de huldiging is er in cc 't Schaliken een receptie.

foto: de viering van zanger Jan De Smet lokte vorig jaar o.a. Urbanus en Jean Blaute naar Herentals/archief Nnieuws.be