Donderdagavond rond 17.30u is een grootschalige drugsplantage ontdekt in een loods op Turfputten in Olen na een brand in een container.  Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse. Politie Neteland doet het onderzoek en bewaakte vannacht het terrein.

De civiele bescherming komt vrijdag de plantage ontmantelen.

Grootste plantage ooit in regio Herentals Neteland : 10.000 planten

'Een inventaris is er nog niet, maar het gaat om meer dan 10.000 planten. De speurders hopen vandaag meer zicht te krijgen op de zaak', zegt Inge Delissen van het parket OM in Turnhout.  'Het gaat om een van de grootste plantages die ooit in de regio Herentals Neteland is aangetroffen.  We kunnen in het kader van het onderzoek verder geen informatie kwijt.

Tijdens het blussen deed de brandweer een merkwaardige ontdekking. Tussen de container en het aanpalende gebouw was een verbindingsdeur gemaakt. In de loods van 620m2 met verdieping, was een professionele cannabisplantage ingericht.'

De oorzaak van de brand in de container is nog onbekend.

De loods werd door het aanpalende familiebedrijf Verbeeck Plastics verhuurd. Zij reageren vol ongeloof dat zoiets zo dichtbij kon gebeuren.

Update 15u  : voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen gebeurd.

Rond 14.45u uur vrijdagmiddag begon de civiele bescherming met het ontmantelen van de plantage. De planten werden in grote bakken naar buiten gesleept en meteen in de hakselaar vernietigd.  De technische installatie wordt later verwijderd.

Politie Neteland meldt dat het om zo'n 6.500 planten zou gaan.  De inspecteurs zorgen verder voor de bewaking. 

UPDATE 05u 27/11 :

De loods werd verhuurd door het familiebedrijf Verbeeck Plastics. Vrijdag reageerden zij nog vol ongeloof en benadrukten ze er niets mee te maken te hadden. Toch heeft het parket een dag later hun aanhouding bevolen.  Vader, moeder én zoon werden opgepakt.  (pol)