Het hockeyveld voor de Herentalse club HC Artemis gaat er dan toch komen. Op gemeentelijke grond aan het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg, waar ook voetbalclub VC Herentals is gevestigd.

De clubs kunnen zo hun parking delen. Het multifunctioneel terrein is ingekleurd voor recreatie dus kan het fonkelnieuwe hockeyveld ook snel aangelegd worden.

'Een warme thuis voor onze spelers, ouders en fans'

Voorzitter Els Van den Bossche HC Artemis: 'We zijn de stad erkentelijk met al haar steun in dit dossier. Ze voorzag in de meerjarenplanning de nodige middelen om ons hockeyveld te verwezenlijken én voorziet nu ook geschikte grond.

Dit is belangrijk, de club bestaat binnenkort 4 jaar en weldra een warme thuis kunnen aanbieden aan onze spelers, ouders en fans is aan de orde.

We willen er in het seizoen 2020-21 kunnen spelen op een kunstgrasveld hockey en er de typische warme clubsfeer beleven. Hockey is gigantisch aan het boosten. Eens alle papierwerk rond is, gaan de werken van start.

Het nieuwe veld komt op voetbalterrein 4 van VC Herentals. Langs het veld komt ook ons eigen clubhuis. Ook aan de groei van de club is gedacht. Zo is er de mogelijkheid om op termijn een tweede veld aan te leggen op voetbalterrein 5.'

Het veld wordt een semi-waterveld. Kortom: een echt hockeyveld dus.

'Oplevering kort na de zomer is niet onrealistisch, maar op dit moment helaas nog geen garantie. Dat is sneller dan ooit verhoopt. We spelen komend seizoen dus sowieso op ons nieuwe veld.'

De club moest de laatste tijd leden afhouden. De sport is zeer populair.

'Alle kansen geven om verder te groeien'

Burgemeester Mien Van Olmen : 'Deze piste is ideaal, te meer omdat we op deze manier snel kunnen schakelen. Een club die zo fel groeit en een nichesport biedt in onze stad, willen we alle kansen geven om verder te groeien.

De site aan de Herenthoutseweg is ideaal: recreatiegrond, zodat er direct (mits de nodige vergunningen) tot realisatie kan overgegaan worden en gedeeld gebruik van onder andere de parking met club VC Herentals.

De uitgestrektheid van het multifunctioneel terrein houdt de kansen op verwezenlijking van een tweede hockeyveld op termijn ook gaaf. We zijn VC Herentals ook erg dankbaar dat zij zich hier mee achterzetten – ze hebben de club in het verleden al gedepanneerd met hun terrein en stellen zich nu ook collegiaal op.

De stad trekt €300.000 euro uit voor de verwezenlijking van het hockeyterrein.

Schepen van financiën Patrik De Cat: 'Deze rechtstreekse financiële impuls past in het business plan van Artemis om een hockeyveld aan te leggen in kunstgras. We kijken uit naar de verwezenlijking van zo'n uniek project in onze stad.' (pp) Op de foto : voorzitter Els Van den Bossche en Yvo Domen (HC Artemis), schepen Patrik De Cat en Ivan Van Gorp (VC Herentals) / Foto evd/ en archief Nnieuws.