Vanmiddag gaf het waterdoecentrum Hidrodoe aan Haanheuvel de aftrap voor een zomer vol kunst en water.

Burgemeester van Herentals Mien van Olmen onthulde samen met CEO van Pidpa Eddy Troosters het kunstwerk "Momentum" van milieukunstenaar Will Beckers.

Het kunstwerk "Momentum" dat Will Beckers maakte voor Hidrodoe en Pidpa bestaat uit een metalen sculptuur in Cortenstaal met aanplant van jonge hazelaar, die tussen het kunstwerk zal opgroeien, en een schroef van Archimedes in inox.

Deze schroef is een recyclage item uit de tentoonstelling van Technopolis. De schroef symboliseert het ophalen van grondwater als start van het waterproductieproces.

Een directe connectie met het waterproductiecentrum van Herentals, waar elke dag grondwater wordt gezuiverd tot kraanwater.

"De sculptuur is steeds in groei. Het beeld toont een grote beweging die als een stuwende twist rond de schroef draait, een 'momentum' welke symbolisch de continuïteit en draaiende richting van het water toont. " zegt de kunstenaar over zijn ontwerp.

Bezoekers van Hidrodoe, maar ook wandelaars kunnen voortaan genieten van een extra eye-catcher langs het wandelpad.

"Herentals is een stad waar water een zeer belangrijke rol speelt. We zijn fier op Hidrodoe als plaats waar jong en oud kan leren en spelen met water. Het kunstwerk van Will Beckers is een prachtig stuk, en we zijn ontzettend blij dat dit in onze stad staat.", zegt Mien Van Olmen.

Na de onthulling van Momentum, werd de kunstexpo 'Zie jij wat ik zie? Schitterend water!' feestelijk geopend door Mien Van Olmen en Eddy Troosters.

Aan de kunstexpo werkten 8 enthousiaste kunstenaars mee. Bezoekers van Hidrodoe brengen een stem uit op hun favoriete kunstwerk. Op het einde van de zomervakantie worden de winnaars bekend gemaakt.

Het grootste kunstwerk is vast en zeker de gigantische druppel. Vincent en Elize uit Geel zijn 1 van de deelnemers: "Wij zijn super grote fans van het verhaal van de GVR van Roald Dahl. We houden ook van waterpret, dus kozen we voor een reuzedruppel."

Het wordt een zomer vol waterpret en kunst in Hidrodoe. Je boekt je tickets online via www.hidrodoe.be/koop-je-ticket.  

Op de foto boven : Burgemeester Mien Van Olmen, algemeen directeur Eddy Troosters van Pidpa, directeur Hilde De Laet van Hidrodoe, kunstenaar Will Beckers,  S. Verraedt en Natacha Buts van Hidrodoe onthulden het kunstwerk Momentum --

Foto's & red. Johan Temmerman/ Nnieuws.