Donderdagavond rond 17.40u stapten 2 gemaskerde mannen binnen bij apotheek Van Daele aan de Molenstraat in Herenthout. Zij bedreigden het aanwezige personeel met een pistool. Een personeelslid werd even vastgegrepen. Toen het voor de daders duidelijk werd dat hun poging niets zou opleveren, dropen zij af zonder buit in de richting van de Koestraat.

Politie Neteland startte een zoekactie. Deze leverde tot op heden niets op. De politie voert verder onderzoek. Het personeel was danig onder de indruk van het gebeuren en werd opgevangen door de dienst slachtofferbejegening van politiezone Neteland.

Er werd niemand gewond. 

Mogelijk minderjarige daders

De daders waren jonge gasten die volgens de apothekeres nogal amateuristisch tewerk gingen. Ze verschoten dat er op het uur van de overval nog zoveel volk in de apotheek aan het werk was. Dat is elke donderdag zo omdat de andere apotheek in het dorp dan in de namiddag gesloten is. De overvallers spraken ook gewoon Nederlands, waren mogelijk jongens uit de streek. De beelden van de bewakingscamera's in de zaak moeten meer klaarheid brengen.