Dat 2 verschillende energieleveranciers op Plassendonk/Hoevereveld 5 windturbines willen bouwen, blijft ook de lokale politieke gemoederen fel beroeren.

Jan Bertels (Sp.a) : '5 windmolens op Plassendonk/Hoevereveld? Na eerdere schermutselingen op deze gemeenteraad, reikt schepencollege oppositie de hand.

De aanvragen van verschillende energieleveranciers tot de installatie van 5 windmolens op Plassendonk/Hoevereveld laten al jaren heel wat stof opwaaien in de buurt, en in heel Herentals', vervolgt Jan Bertels (Sp.a).

'Zo nu ook weer met de wijzigingsverzoeken die beide leveranciers recent hebben ingediend en waarvoor de openbare onderzoeken gelopen hebben of lopende zijn, of opnieuw moeten lopen.

Het openbaar onderzoek voor de windmolens op Plassendonk moet immers overgedaan worden, mede dankzij de opmerkzaamheid van buurtbewoner(s) dat de informatie die publiek beschikbaar was, niet volledig was.

Wat wel positief is : na eerdere schermutselingen op deze gemeenteraad, heeft het schepencollege de uitgestoken hand van de oppositie aangenomen en is er samen, eendrachtig, gewerkt aan de opmaak van negatieve adviezen voor de beide wijzigingsverzoeken over voormelde windmolens. De negatieve adviezen zijn ondertussen overgemaakt aan de bevoegde instanties.

Hopelijk kunnen we de eendrachtige samenwerking nog verder zetten, tot bij de beslissende minister(Vlaamse regering) toe.'

Vragen:

- dat er een correcte, voldragen infovergadering wordt georganiseerd voor de buurtbewoners. Zelfs in coronatijden bestaan hier verschillende mogelijkheden toe, en het lijkt ons niet meer dan billijk en nodig dat dit gebeurt. We moeten dit eisen!

- de reeds ingediende bezwaarschriften 'Plassendonk' blijven geldig. Ik neem aan dat dit ook geldt voor het reeds ingediende negatief advies van de stad?

- is het schepencollege bereid, te samen met de gemeenteraad, de buurtbewoners, nog andere initiatieven te nemen om onze bezorgdheden, opmerkingen, over te maken aan de finale beslissingsnemers? '

Dinsdag brengt Jan Bertels dit toegevoegd punt op de gemeenteraad.