Groothandel Dré Cosmetics uit Westerlo wordt overstelpt met mailtjes en telefoontjes van bezorgde schoonheidsspecialistes. "Iedereen wil graag opstarten op 18 mei maar de druk om aan alle maatregelen te voldoen is groot", zegt Hilde Laenen van Dré Cosmetics.

De verplichte behandelprotocollen zullen een enorme impact hebben op onze sector en dwingen veel schoonheidsspecialistes tot grote investeringen. Als groothandel vinden wij het belangrijk om onze klanten zo grondig mogelijk te adviseren en de juiste producten aan te bieden.

Naast de groothandel hebben wij ook ons eigen schoonheidsinstituut Payeska
waardoor wij ook dagelijks in de praktijk staan en weten wat de noden zijn. Zeker nu is dit een enorme meerwaarde voor ons omdat we echt kunnen meezoeken naar oplossingen.

Ik test samen met mijn dochter nu al bepaalde werkwijzen uit in het instituut om te zien of deze praktisch haalbaar zijn.

Samenwerking met lokale leverancier voor veiligheidsschermen

Al voor de verplichte behandelprotocollen bekend waren, zijn we op zoek
gegaan naar een leverancier voor veiligheidsschermen. We wilden schermen
aanbieden die specifiek afgestemd zouden zijn op de noden van de
nagelstylistes (voldoende ruimte voor de handen maar toch veilig genoeg,
de kabels van de lampen moesten mooi weggewerkt kunnen worden,...).

We kozen bovendien bewust voor de Kempense producent Narviflex omdat we
nu meer dan ooit onze lokale economie moeten ondersteunen. Ondertussen
hebben we al meer dan 300 schermen verkocht (zelfs in het buitenland
omdat wij bij de eerste waren die de schermen op maat van nagelstylistes
aanboden).

Ondertussen zijn veiligheidsschermen in alle sectoren nodig en
kunnen de leveranciers niet alle materialen meer direct leveren. We hebben
nog nieuwe schermen besteld en deze zullen vanaf 15 mei beschikbaar zijn.
Maar ook daarvan is reeds een deel verkocht.

Maar naast de veiligheidsschermen zullen de schoonheidsspecialistes ook heel wat andere beschermingsmaterialen nodig hebben zoals mondmaskers, handschoenen, spatschermen, wegwerpbare schorten,....

Veel van deze producten zaten al in ons gamma maar de vraag is nu explosief gestegen. We doen ons best om onze stock aangevuld te houden en gaan ook nog steeds op zoek naar andere producten en nieuwe leveranciers. Zo starten we later deze week met de verkoop van composteerbare wegwerphanddoeken.

Beautyfederatie adviseert suikerontharing

Dré Cosmetics legt zich ook al jaren toe op suikerontharing. We waren dan ook erg blij om te horen dat deze methode nu door de beautyfederatie geadviseerd wordt als de meest hygiënische manier van ontharen.

Bij het traditionele harsen wordt er met spatels gewerkt waarbij er telkens uit de pot bijgenomen wordt. Spatels van verschillende klanten komen dus in dezelfde pot terecht.

Bij suikerontharing neem je een bolletje suiker uit de pot met een handschoen en daar werk je de klant volledig mee af. Ben je klaar met de klant, dan gaat de suiker en het handschoen weg.

Bij de volgende klant neem je met een nieuwe handschoen een nieuw bolletje suiker uit de pot. Er is dus op geen enkele manier overdracht tussen klanten mogelijk bij deze manier van ontharen.

Wij hopen dan ook dat we ons opleidingscentrum snel terug mogen openen om nog meer schoonheidsspecialistes aan het suikeren te krijgen.

Gratis mondmasker voor onze klanten

Sowieso zal de beleving van een schoonheidsbehandeling in de toekomst helemaal anders worden zowel voor de klant als voor de schoonheidsspecialiste.

We gaan - zowel als groothandel als als schoonheidsinstituut - ons uiterste best doen om er mee voor te zorgen dat zowel de klant als de schoonheidsspecialiste zich veilig voelen en volop kunnen genieten van de behandeling.

Alle schoonheidsspecialistes zullen hun klanten met een grote glimlach terug ontvangen (hopelijk vanaf 18 mei). Daarom lieten we ook al snel deze ludieke mondmaskers exclusief voor ons produceren. Vanaf vandaag vindt iedere schoonheidsspecialiste die bij ons bestelt zo eentje gratis in haar pakketje.