Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KU Leuven Campus Geel verwelkomt internationale topstudenten in prestigieuze masteropleiding

KUL Thomas More

Aan KU Leuven Campus Geel zijn dit semester 18 studenten van over de hele wereld te gast in het kader van een unieke, prestigieuze en internationale masteropleiding die ze er volgen.

Ze krijgen er les over stralingseffecten in elektronica en fotonica. Ook onderzoeksinstellingen als CERN en ESA zijn partner in deze opleiding.

‘RADMEP is een unieke, prestigieuze masteropleiding die ontstaan is vanuit een internationaal onderzoeksprogramma’, duidt prof. Paul Leroux van KU Leuven Campus Geel. ‘Het programma ging in 2021-2022 voor het eerst van start en streeft ernaar om studenten op te leiden in een zeer specifieke materie: stralingseffecten in elektronica en fotonica.

Dat is niet alleen erg relevant in de lucht- en ruimtevaart, maar ook in de medische wereld of zelfs in elektrische wagens.’ De opleiding heeft als doel om experts af te leveren die stralingsbestendige elektronica en fotonica ontwikkelen.

De vraag naar dergelijke specialisten op de arbeidsmarkt neemt steeds meer toe. Daarom zijn ook internationale onderzoeksinstellingen zoals CERN (van de deeltjesversneller) en het Europees Ruimteagentschap (ESA) betrokken bij de opleiding. Topbedrijven zoals imec, Airbus en Intel voorzien bovendien plaatsen voor de studenten om hun masterproef te kunnen afleggen.

In samenwerking met de onderzoeksgroep ADVISE, die al jaren onderzoek doet naar de ontwikkeling van stralingsbestendige chips in de ruimte, organiseerde de Geelse campus van KU Leuven hun jaarlijkse RADMEP event.

Internationale sprekers van gerenommeerde instellingen zoals imec, CERN en ESA, maar evenzeer experts uit lokale bedrijven zoals Magics Technologies begeesterden de zaal met interessante lezingen over stralingseffecten.

Maar liefst 74 studenten, bedrijven en andere geïnteresseerden woonden het event bij. Na afloop konden de deelnemers nog genieten van een hapje en een drankje tijdens de netwerkreceptie.

In de RADMEP-opleiding zijn naast KU Leuven Campus Geel ook de universiteit van Jyväskylä (Finland), de universiteit Jean Monnet St.-Etienne en de universiteit van Montpellier (Frankrijk) betrokken. De studenten wisselen elk semester van locatie.

En ook naar volgend jaar toe is de toekomst al verzekerd: er zijn maar liefst 154 kandidaten voor een 20-tal plaatsen. Alleen de absolute topstudenten zullen de prestigieuze beurs te pakken krijgen die je nodig hebt om te mogen starten.'

KU Leuven Campus Geel

KU Leuven Campus Geel behoort tot de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Er worden bachelor- en masteropleidingen aangeboden in zowel de biowetenschappen als de industriële wetenschappen.

In totaal telt KU Leuven Campus Geel 450 studenten. Naast het onderwijs zijn er ook verschillende onderzoeksgroepen actief op de campus, waaronder ADVISE. KU Leuven stelt 120 wetenschappers en medewerkers tewerk op Campus Geel.

KUL Thomas More

Deel dit artikel