U bent hier

Kunstexpo GZWGZ in Herentals op 25 en 26 augustus.

Herentals
03.08.2018 - 16.33u
Door: Mark Jaspers

Drie stervelingen die naast hun woon- en werklocatie en hun job ook de creatieve scheppingsdrang delen, vormen in het project GZWGZ een drievuldigheid die kunst loswrikt uit de steriele tentoonstellingsruimtes en het een vitrine geeft in een verweerd leegstaand gebouw. Kunst unplugged eigenlijk. "Ons uitgangspunt was om een leegstaand gebouw te gebruiken als expo- maar ook als ontmoetingsruimte."

Leegstand omarmt kunst en capriolen

"We hadden ons oog laten vallen op de in onbruik geraakte brandweerkazerne op de Boerenkrijglaan, stad Herentals ondersteunde ons in de praktische organisatie. Het karakteristiek pand met industriële allures en ruim buitenplein beschikte, op het eerste gezicht, over alle troeven om ons project tot een succes te maken. Achteraf bekeken een ambitieus plan omdat er geen water, elektriciteit of sanitair aanwezig is en omdat we zonder enig budget aan de slag zijn gegaan om een totaalproject uit de grond te stampen."

GZWGZ is niet de zoveelste expositie op rij. "We willen vooral het pand omvormen tot een gezellige, gratis ontmoetingsplek voor iedere Herentalsenaar en mensen van daarbuiten. Naast een expo biedt GZWGZ ook een muziekprogramma aan, zomers terras, foodtruck, staarbar, kinderanimatie, een Eddy Wally-imitator, vinyl classics..."

Kunstbedrijvers

In de vijver der kunstbedrijvers werden drie rare snuiters opgevist. Wie de creaties van Yentl Stragier (Gentilles), Vito Pacquée en Tom Van Sande (Eskodisk) in zich opneemt, waagt zich op onontgonnen gebied. Aan hun kunst en capriolen ga je als toeschouwer niet zomaar voorbij. Hier een lach, daar een snik, een hik of een traan.

Gentilles

Yentl is leerkracht grafische vormgeving. Ze heeft al heel wat kilometers in de kuiten en in haar schetsboek zitten. Tijdens een sabbatjaar trok ze op bedevaartstocht en onderweg kwam ze inspirerende mensen tegen. Van Yentl mag je een kleurrijke portie illustratieve snip snabbels op Kempische wijze met een snuifje grofheid, een wolkje humor en ook wel een streepje waarheid.

Vito Pacquée

Vito Pacquée maakte al furore in diverse kunstencentra (Villanella, en 'Inbetween' en 'You and Me' in Elsene) waar hij illustratief werk tentoon stelde. Voor Piazza dell'Arte organiseerde hij diverse workshops. Zowel de streek- en volkscultuur als de natuur waarin hij opgroeide, inspireerden hem als illustrator. Vandaag de dag is hij vooral geprikkeld door het medium fotografie.

Eskodisk
Als lomograaf opereert Tom Van Sande onder het pseudoniem Eskodisk. Met zijn 'made in Russia'-35 mm cameraatje (ja ja, zo eentje met filmrolletjes) schuimt hij de straten af waar hij creatieve beelden oogst die in feite zomaar te grabbel liggen. Ver weg van technisch vernuft vindt lomograaf Eskodisk schoonheid in de alledaagse imperfecties. En dat levert hem perfecte beelden op. Zijn werk? State of the Art.

GZWGZ programma
Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus is iedereen welkom op GZWGZ!

Programma zaterdag 25 augustus:
Van 11 tot 17 uur: GZWGZ markt
Van 11 tot 24 uur: GZWGZ expo
Staarbar
Van 19 tot 20 uur: GZWGZ show
Van 21 tot 22 uur: Optreden Aedell Wolf
Van 22 tot 24 uur: Ploppesteksel: voorgrondmuziek voor
achtergestelden

Programma zondag 26 augustus:
Van 11 tot 17 uur: GZWGZ markt
Van 11 tot 24 uur: GZWGZ expo
Staarbar
Van 12 tot 17 uur: GZWGZ Kids: kinderanimatie
Van 15 tot 16 uur: Eddy Wally & Elvis imitator
aka de zingende facteur
Van 16 tot 22 uur: GZWGZ Vinyl classics & thé dansant

Locatie: Voormalige brandweerloods in Boerenkrijglaan, Herentals
Meer info: Instagram gzwgz_
Facebook gzwgz

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto