U bent hier

A-kwadraat blijft groeien. Inclusief ondernemen zit in de lift.

Turnhout regio
27.01.2020 - 14.52u
Door: Mark Jaspers

Maatwerkbedrijven, de vroegere beschutte werkplaatsen, zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Vele zijn geprofessionaliseerd en de afstand met de 'gewone' economie wordt kleiner.

De doelgroep van werknemers is verbreed: van mensen met een arbeidshandicap tot mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt'. Die verschuiving werkt, zo toont A-kwadraat. Het bedrijf uit Turnhout en Gierle zoekt alweer 8 nieuwe collega's.

Blijven groeien

Bij A-kwadraat, het vroegere Amival en Alito, werken vandaag meer dan 600 werknemers, waarvan 500 met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf constant nieuwe collega's kunnen verwelkomen. Die groei zet zich door.

Naast zogenaamde 'doelgroepmedewerkers' - mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt -, heeft het bedrijf ook nood aan begeleiders die kleine teams sturen.

Het is cruciaal om daarvoor de juiste mensen te vinden, weet Rudi Van den Bergh, directeur personeel bij A-kwadraat: "Als werkleider moet je met mensen omkunnen én in een productieomgeving willen meedraaien. Je moet dus zowel sociale als technische talenten hebben." Op dit moment werft A-kwadraat 4 hulpwerkleiders, 2 begeleiders groenzorg en 1 technieker aan.

Inclusief ondernemen

Maatwerkbedrijven zoals A-kwadraat doen aan inclusief ondernemen. Dat wil zeggen dat naast winst maken, ook mensen en waarden centraal staan. Het idee is om een omgeving te creëren waar iedereen zijn eigen waarde heeft en kan openbloeien.

"Inclusiviteit houdt in dat onze medewerkers hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen in een stimulerende omgeving. Dat kan binnen ons bedrijf, maar evengoed kan iemand doorstromen naar de reguliere economie", zegt Jan Boeckx, directeur van A-kwadraat, "Onze activiteiten sluiten trouwens naadloos aan bij die van 'gewone' bedrijven. We zijn trots op de kwaliteit en professionaliteit die we kunnen leveren."

Lees meer over A-kwadraat en de openstaande vacatures op a-kwadraat.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto