Van 13 oktober tot en met 4 november loopt de tentoonstelling Reflecties in het Herentalse kasteel Le Paige. In het kasteel brengt het M HKA een aantal werken uit de vaste collectie onder.

 
Ook worden kunstwerken van een lokale kunstenaar getoond als reflectie op het werk van internationaal gerenommeerde artiesten zoals Jan Fabre, Vaast Colson en Wim Delvoye. 

Dat wordt Herentalsenaar François Van Roy met  'Upside down thinking'.  Ook Christel Druyts, Jef Versmissen, Peter Snijder, Jacki Billet, Xavier de Busser en vele anderen nemen deel.

In elke kamer van het 19e-eeuwse kasteel Le Paige vindt de bezoeker één of meerdere werken, geselecteerd door het M HKA. Daarnaast stelt ‘t Schaliken een reflectie tentoon van de hand van een lokale kunstenaar. Via deze werkwijze creëert Reflecties een symbiose van professionele namen uit de kunstwereld met lokale talenten.
 
Met Reflecties wil het Museum van Hedendaagse Kunst, in een samenwerking met cultuurcentrum ’t Schaliken, de collectie aan hedendaagse kunst buiten het museum tonen.  Het M HKA wil de muren van het museum openbreken en de dialoog op gang trekken. Niet alleen in interactie met publiek maar ook met kunstenaars wil het een breder kader voor de getoonde werken bieden.
 
Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen heeft een unieke collectie kunstwerken verzameld doorheen de jaren, met de vinger aan de pols van de trends in de hedendaagse kunst. Accent hierbij ligt op conceptuele kunst die de bezoeker aanspoort tot reflectie en nadenken.
 
Cultuurcentrum ’t Schaliken heeft zich tijdens zijn vijfjarig bestaan regionaal sterk geprofileerd op het vlak van exposities. Met de beschermde monumenten, de Lakenhal het kasteel Le Paige, heeft ‘t Schaliken twee waardevolle, originele en attractieve expositieruimtes.
 
De tentoonstelling loopt van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 4 november 2012 van woensdag tot en met zondag van 14 uur tot 17 uur in kasteel Le Paige, Nederrij 135, Herentals.  De toegang is gratis.

Op de foto : kunstenaar François Van Roy brengt z'n kunstwerk  'Upside down thinking' binnen in Le Paige.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws