U bent hier

Massa vrienden herdenken Stijn (49) met wandelwake : 'Straffe gast, duvel-doet-al, missen we héél hard'

Herentals | Neteland | Olen
30.08.2020 - 15.33u
Door: Herman Gezelle

Het nieuws sloeg woensdag in Neteland in als een bom. De plotse dood van de erg geliefde en bekende hoefsmid en kunstenaar Stijn Avonds (49) weekte heel wat emoties los. 

Z'n vrienden organiseerden zaterdagavond een druk bijgewoond wandelmoment. Het was een vrije wandelwake waarbij iedereen op gelijk welk moment op de wandellus de tocht kon aanvatten. Bij 5 postjes onderweg konden de deelnemers afscheidswoorden voor de familie achterlaten.

'Stijn was een fantastische man met het hart op de juiste plaats', zei Bartel Van Riet ontroerd.

Precies omdat zijn vrienden- en kennissenkring bijzonder uitgebreid is, besliste de familie de uitvaart in intieme kring te laten plaatsvinden.

'Het overlijden van Stijn blijft een immens verlies. Deze straffe gast laat in Herentals en heel Neteland een enorme leegte en een groot gemis na', klinkt het.

Avonds was ook gewaardeerd kunstenaar met glaskunstwerken en handgemaakte verlichting. Z'n dagelijks beroep was hoefsmid.

Maar hij stond tegelijk ook bekend als co-organisator van het succesvolle jaarlijkse evenement De Warmste Dag van Olen, waarvan de opbrengst telkens naar verschillende goede doelen ging, o.a. het Olivia Fund, Kinderen In Nood in Nepal (KINN), en de MS-Liga.  Foto's Johan Temmerman en rr/fb.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto