U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
28.04.2021 - 16.39u
Door: Mark Jaspers

Kraan blokkeert Kerkstraat

Op woensdag 28 april voert een kraan van 6 tot 17 uur werkzaamheden uit in de Kerkstraat. Plaatselijk verkeer is mogelijk tot aan de werkzaamheden. Het parkeerterrein van de Sint-Waldetrudiskerk is enkel bereikbaar via de Bovenrij. Er is geen omleiding.

Schoolstraat onderbroken wegens rioleringswerken

Van maandag 3 mei tot en met woensdag 5 mei is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Schoolstraat (stuk tussen Bolwerkstraat en Markgravenstraat) wegens rioleringswerken.

Komt u van de Stationsstraat, dan kunt u wegrijden via Markgravenstraat of St.Antoniusstraat. Het verkeer komende van de Bolwerkstraat kan via de Schoolstraat de Lierseweg bereiken. Voetgangers en fietsers hebben doorgang ter hoogte van de werkzaamheden.

Werkzaamheden aan de N13 tussen Nijlen en de E313

Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer start de gemeente Grobbendonk midden mei met de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de N13 tussen Nijlen en de E313. Deze wegenwerken brengen hinder met zich mee. Die hinder zal vooral merkbaar zijn tijdens de riolerings- en wegenwerken.

Het verkeer richting Nijlen wordt omgeleid langs de E313 en de gemeente Herenthout. De rijrichting van Nijlen naar Herentals blijft open, uitgezonderd bij de heraanleg van het kruispunt Lindekens. Het lokaal verkeer rijdt in deze fase via een lokale omleiding.

Als de huidige timing aangehouden kan worden, zijn de werkzaamheden afgerond tegen het laatste weekend van juli. Heeft u vragen? Dan kunt u meer informatie verkrijgen via:

· vragen@n13fietsveilig.be

· 0470-11 21 02 (tussen 8.30 en 16.00 uur)

· 014-62 22 11 (noodnummer)

Stad adviseert ongunstig over bouwproject Acacialaan

Het schepencollege adviseert ongunstig voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van 38 woningen in de Acacialaan aan de Molekens. De stad volgt hier het voorzorgs- en voorzichtigheidsprincipe op basis van de vernieuwde inzichten en studies van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) en departement Omgeving rond wonen onder hoogspanningslijnen.

Uit de berekening van de dienst gezondheid en omgeving, gebaseerd op deze studies, blijkt dat de volledige zuidelijke woningstrook (huizenrij 5 en 6) binnen de magneetveldzone ligt waar meer dan 0.4 µT kan voorkomen.

Het college van burgemeester en schepenen is dan ook van mening dat de omgevingsvergunning niet verleend kan worden.

Doe mee aan de fiets- en wandelzoektochten

Op zondag 2 mei opent de dienst cultuur en toerisme haar deuren voor de verkoop van de nieuwe fiets- en wandelzoektochten. Geeft u de voorkeur aan wandelen of neemt u liever de fiets? Er is voor elk wat wils.

Zo is er de traditionele fietszoektocht van de dienst cultuur en toerisme die dit jaar 32 kilometer lang is en vertrekt in Noorderwijk. Verder kan u deelnemen aan de wandelzoektochten van Hondenclub Sint Bavo vzw of de Noorderwijkse Wijk 3.

De Herentaldum (Herentalse Kring voor Geschiedenis en Heemkunde) bracht dit jaar zowel een fiets- als wandelzoektocht uit. Deze fietszoektocht is 28 kilometer lang. Alle zoektochten kosten 3 euro per stuk.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto