Spanning troef in vierde provinciale D. Daar is door nieuw puntenverlies van Hallaar achtervolger Noordstar genaderd tot op 1 punt. Met nog 2 wedstrijden te spelen is Noordstar opnieuw titelkandidaat.

Booischot - Koninklijk Noordstar : 2-3

1e elftal : Tim, Tom, Paul, Thijs, Jeroen, P.J., Bert, Nick, Yannick S., Niels, Jeffrey
Bank : Jens, Peter, Rik Verwimp

De voorlaatste verplaatsing van het lopende seizoen bracht ons naar Booischot. Aangezien Hallaar al op zaterdagavond had gespeeld tegen Westmeerbeek en vrede moest nemen met een gelijkspel en dus het bijkomende puntenverlies zorgde ervoor dat, moesten we kunnen winnen, Noordstar zou naderen tot op 1 puntje van de leider.

Met deze wetenschap in het achterhoofd hoefde de blauwe garde geen extra motivatie en gingen gezwind van start. Maar ook de thuisploeg had er zin in en gingen eveneens fel van start.
De twee eerste kansen waren dan ook voor Booischot. Bij de eerste poging bracht Tim redding met de voet en bij de tweede poging strandde het schot op de lat.

16' Voorzet Jeffrey vanop links, aan de 2de paal wordt de bal teruggekopt tot bij Niels, deze kopt kruiselings over
20' Voorzet Yannick S. waarop P.J. moet koppen maar te zwak
24' De werklust loont voor de thuisploeg en ze komen op voorsprong : 1-0
26' Yannick legt klaar voor Nick, het schot wordt afgeblokt in corner.
36' Opnieuw Yannick die de bal voor doel brengt, Niels neemt de bal in één tijd op de slof : de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal buiten
38' Niels zet zich door op rechts, de voorzet volgt en Jeffrey schiet de bal in één tijd hard binnen : 1-1 !

Rust : de eerste 45 minuten waren best vermakelijk met aan twee kanten veel inzet en duels. De tussenstand was de juiste, iedereen kon er zich in vinden maar als Noordstarsupporters moest en zou de overwinning er komen, althans dat was de hoop die we koesterden.

52' Fout op P.J. en vrije trap op de hoek van de 16m, rechts voor doel. Met een ingestudeerd nummertje zet men de Booischotverdediging voor schut, Nick kort op Yannick S., controle, en met een geplaatste bal over de keeper komt de 1-2 op het bord
55' P.J. veinst een schot maar legt breed op Nick, zijn plaatsbal gaat net over de kruising buiten
61' Opnieuw P.J. die deze keer wordt onderuit gehaald in de 16m, terechte penalty. Niels neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet beheerst binnen : 1-3 !
67' Booischot komt terug in de wedstrijd, een vrije trap en de bal valt onder de lat binnen : 2-3
72' Vervanging : Peter ipv Bert
75' Jeroen maakt een fout, misschien geel waardig maar krijgt direct rood en Noordstar moet verder met z'n tienen
78' Vervanging : Jo ipv Jeffrey
88' Yannick S. probeert vanop links met een schot, de keeper pakt
90' Niels op rechts, brengt de bal tot bij Nick. De keeper tikt de bal in hoekschop

Besluit : Eind goed, al goed. De spanning bleef tot op het einde maar uiteindelijk konden de drie punten worden bijgeschreven. Na de wedstrijd deed het gerucht de ronde dat Hallaar de thuisploeg het één en ander had beloofd om een tandje bij te steken en zo te zorgen voor puntenverlies bij Noordstar. Het kon allemaal niet baten, we zitten de leider op de hielen met nog 1 puntje verschil ! Nog twee wedstrijden te spelen en de druk rust op de schouders van Hallaar... Zondag de thuiswedstrijd tegen Rijmenam ! De afwezigen hebben ongelijk !!

verslag: Gilbert Van Houdt, foto's Annick Van den Bruel/Noordstar/Nnieuws.be