Het tiende seizoen van de preekstoel zit er bijna op en de organisatoren en het publiek kunnen weer terugblikken op een geslaagde editie met elke week een goed gevulde Sint-Waldetrudiskerk.

Zelfs op 10 juli, toen de Rode Duivels tegen Brazilië speelden, kon spreekster Bénédicte Lemmelijn nog altijd meer dan 150 mensen bekoren om naar de kerk af te zakken. De preekstoel kan ook dit jaar weer een boeiende mix van sprekers en spreeksters aanbieden, die elk op hun eigen persoonlijke manier een antwoord gaven op de vraag "Wat betekent het voor mij als ik zeg: Ik ben Christelijk gelovig?".

In tijden van ontkerkelijking kunnen we dat eigenlijk wel ongelooflijk noemen. Het is dan ook onder de titel Ongelooflijk! dat Heilige Huisjes op 8 september nog een keer wil terugblikken op de voorbije 10 jaar. Iets meer dan de helft van alle sprekers die ooit op de preekstoel hebben gestaan zullen hierbij aanwezig zijn, waaronder de initiatiefnemers van de preekstoel Bart Paepen en Dries de Bakker, de allereerste spreker ooit Rik Torfs en enkele van de meest klinkende namen die ooit op de preekstoel stonden, zoals Herman Van Rompuy en Zuster Jeanne Devos.

Katelijne Boon, presentatrice bij radio Klara en zelf een gewezen preekstoel-gaste, is gastvrouw van de avond en zal met een aantal voormalige sprekers, organisatoren en medewerkers praten over hun ervaringen met de preekstoel.

De dolle Herentalse theaterhonden van Kreuzfeld Verein zorgen voor een muzikale, poëtische en humoristische noot in het programma. Na afloop is er een receptie in de foyer voor alle aanwezigen.

Kaarten voor Ongelooflijk! kosten 12 euro en zijn te koop bij 't Schaliken.