In de parochiezaal van Morkhoven reikte Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven deze namiddag tijdens de jaarlijkse Boekendag de prijzen uit van de jaarlijkse Junior-Journalistenwedstrijd. Die had dit jaar 'Vriendschap' als thema.

'Deze opstelwedstrijd organiseert het Davidsfonds voor de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van basisschool Noorderwijk', zegt Jos Vermeulen, voorzitter van Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven. 'Renske Buttiens kroonde zich voor het 2e jaar op rij tot laureate. Het is een schrijftalent.  Maar àlle deelnemers leverden ook heel knappe werkjes af.'

De laureaten - 5 per klas - kregen tijdens de Boekendag van Davidsfonds een oorkonde en leuke prijs. Renske Buttiens won niet alleen de 1e prijs in haar klasgroep, ze werd door de jury ook uitgeroepen tot eindlaureaat van de wedstrijd. Een sterke prestatie, want vorig jaar werd ze als leerlinge in de 5e klas ook al eindlaureaat.

Aan het slot van de uitreiking debiteerde het jeugdig schrijftalent haar verhaal voor over de ongewone vriendschap tussen een familie egels en een nest rode mieren. Mooi.

Schepen Jan Michielsen (CD&V) mocht de prijzen uitreiken in een bomvolle parochiezaal van Morkhoven.  Naast de Boekendag liep er ook het jaarlijks spannend schaaktornooi.  Gemeenteraadslid Patrik De Cat nam mee de honneurs waar bij het feestelijk orgelpunt.

Einduitslag Junior-Journalistenwedstrijd :

LEERJAAR 5A

1e PLAATS: FEMKE DAMS
GEDEELDE 2e PLAATS:
 ANNA BERTELS
 SETH SPRENGERS
4e PLAATS: MEREL VAN BAUWEL
5e PLAATS: CHARLOTTE VAN HOUDT

LEERJAAR 5B

1e PLAATS: DIEN SMOUTS
2e PLAATS: LARS GIOS
GEDEELDE 3e PLAATS:
 STAN VAN LOOY
 JULIAN DE PEUTER
5e PLAATS: BERRE VAN OLMEN

LEERJAAR 6A

1e PLAATS: ELLA WETZELS
2e PLAATS: BILLIE DE PEUTER
3e PLAATS ROMY ADAMS
4e PLAATS: AMELIE BOOGERS
5e PLAATS: RIES VAN DEN HEUVEL

LEERJAAR 6B

1e PLAATS: RENSKE BUTTIENS
GEDEELDE 2e PLAATS:
 LOTTE BAMPS
 JULIE DE CAT
GEDEELDE 4e PLAATS:
 JORRE STERCKX
 MARIE VAN THIELEN

DE EINDLAUREAAT
Uit 6e leerjaar B :
RENSKE BUTTIENS.

Met dank aan Jos Vermeulen en Mia Vervoort // NNieuws/ Guy Verellen.

Klik op de foto, de fotocarrousel loopt automatisch.