In het zaaltje van De Bareel in O.-L.-Vrouw-Olen werd dinsdagavond de opbrengst van het 6e Ontbijt voor Sander Stappaerts overhandigd aan professor-doctor Nathalie Goemans (UZ Leuven).

Sander mocht een cheque van liefst €22.500 overmaken om het onderzoek naar deze progressieve spierziekte een duwtje in de rug te geven. 

'Alles samen goed voor €37.450'

'Bovendien waren er nog extra giften voor een bedrag van €6.700', zegt Lieve Van den Broeck van het organiserend comité. 

'Daarbovenop kregen we ook nog eens €5.000 van de Ronde Tafel 77, €1.500 van WSC Watervoort en €1.750 van Optiek Daan Noorderwijk.  Alles samen goed voor €37.450, fantastisch'.

'We danken jullie allemaal', zegt Cindy, de mama van Sander. 'Er kwamen op Sander's ontbijt maar liefst 1.600 sympathisanten ons project steunen. Jullie zijn een fantastisch team. Hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet. Volgend jaar, voor de 7e editie, steken we nog een tandje bij.'

'Ongelooflijke en ontroerende sfeer'

Nathalie Goemans, prof. dr., kinderneuroloog is gespecialiseerd in neuromusculaire aandoeningen en kinderrevalidatie aan het UZ Leuven. Goemans loofde de 'ongelooflijke en ontroerende' sfeer waarin Sander's Ontbijt gestalte krijgt.

'De financiële steun is heel welkom om de ziekte nog beter te kunnen begrijpen en bestrijden met middelen van o.a. het Rondou fonds. En ik vind vooral de 'smile' van Sander belangrijk.'

Op het bijhorende kaartje had Sander genoteerd dat ze die smile mag komen halen op het romantisch ontbijt op zondag 23 juni 2019  op de 7e editie van Sander's Ontbijt in zaal De Vrede Olen. (pp)

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.