U bent hier

Vertraging van werken in Olen-centrum omwille van discussie tussen aannemers

Olen
04.12.2019 - 13.29u
Door: Mark Jaspers

De werken aan de doortocht in Olen-centrum raken voor de jaarwisseling niet afgerond zoals oorspronkelijk gehoopt. "Er is inderdaad opnieuw vertraging, maar nu is de duurtijd moeilijk in te schatten", zegt de Olense burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V).

De vertraging heeft onder meer te maken met de beschadigde betondelen op het kruispunt met de Bulestraat. "Er is een discussie aan de gang tussen de aannemers", weet Bouquillon.

"Het gaat erover welke stukken vervangen moeten worden en welke kunnen blijven liggen. Dan praten we natuurlijk ook over centen. Er zijn al wel verantwoordelijken gevonden voor de beschadigingen, maar in eerste instantie zijn het de aannemers die de kosten moeten dragen."

Kwaliteit asfalt

Daarnaast is er nog een probleem op het kruispunt van de hoofdas met de Boerenkrijglaan. "Het asfalt dat er werd aangelegd, bleek niet aan de kwaliteitseisen te voldoen en moet opnieuw afgeschraapt worden. Ook dat zorgt voor vertraging."

Het is niet de eerste keer dat de wegenbouwers op de werf in Olen gevraagd wordt om een stukje opnieuw te doen. "Nu hopen dat we alle problemen gehad hebben", zucht de burgemeester.

Bron GVA - 04/12/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto