Steenweg op Hoogstraten (N124) in Merksplas krijgt 2 nieuwe toegankelijke bushaltes
Vanaf 17 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uit aan de bushaltes langs de Steenweg op Hoogstraten (N124) in Merksplas. Drie haltes worden geschrapt en in de plaats daarvan komen er twee nieuwe, toegankelijke haltes.
De werken duren in totaal acht weken. Doorgaand verkeer blijft mogelijk.
In het kader van het nieuwe routeplan van De Lijn verdwijnen bushaltes ‘Veldenbergstraat’, ‘Lochtenberg’ en ‘Pannenhuisstraat’ langs de Steenweg op Hoogstraten. In plaats daarvan komen er twee nieuwe locaties, ter hoogte van Esseheide en de Dennenstraat. AWV zorgt voor toegankelijke haltes, zodat iedereen, ook rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden, veilig en vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.
De nieuwe haltes worden voorzien van schuilhuisjes die in de bermen worden geplaatst.
Acht weken werken, doorgaand verkeer blijft mogelijk
De werkzaamheden starten op maandag 17 februari en duren in totaal acht weken. AWV werkt twee weken per halte. Er komen dus vier stopplaatsen voor de bussen, twee per rijrichting. Eerst plaatst het agentschap de haltes aan Esseheide. Vervolgens zijn de haltes aan de Dennenstraat aan de beurt. Doorgang op de N124 blijft steeds mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Ze rijden beurtelings via tijdelijke lichten. Tijdens de werken aan de Dennenstraat is de zijstraat afgesloten van de gewestweg. Wanneer AWV aan de haltes richting Merksplas werkt, rijden fietsers lokaal om.
Meer info
De planning is onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest recente info is steeds beschikbaar via wegenenverkeer.be/merksplas.
Beter toegankelijke haltes voor bus- en tramgebruikers
Op- en afstappen van een bus of tram moet voor iedereen mogelijk en comfortabel zijn. Per jaar verbetert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om die reden tussen de 100 à 125 bus- en tramhaltes. We verhogen perrons, zorgen voor een bredere doorgang en werken met aangepaste materialen voor bijvoorbeeld slechtzienden.
In overleg met De Lijn en de lokale besturen bepalen we de prioritaire haltes. Uiteraard nemen we ook alle haltes aan de nieuwe Hoppinpunten mee. Steden en gemeenten maken ook gebruik van onze ontwerprichtlijnen. Zo kunnen lokale besturen en andere wegbeheerders met minder ervaring aan de slag en vergroot de uniformiteit in het straatbeeld.