Na bekrachtiging door de Vlaamse Regering past De Lijn vanaf 1 februari 2021 nieuwe tarieven toe.

Net zoals in andere sectoren volgen de vervoerbewijzen de stijging van de levensduurte. De Omnipassen, de m-card en het m-ticket krijgen een indexaanpassing.

Gemiddeld stijgen de tarieven met een indexaanpassing van 1 procent. De Buzzy Pazzen, elektronische biljetten en kaarten en vervoerbewijzen voor contactloos betalen worden niet duurder.

Indexaanpassing abonnementen

De netabonnementen van De Lijn blijven de goedkoopste van België en omgeving. De tarieven voor een Omnipas voor een jaar en 3 maand worden geïndexeerd en kosten vanaf 1 februari 2021 respectievelijk 339 euro en 132 euro. De prijs van een Buzzy Pazz (12- tot en met 24-jarigen) volle prijs blijft onveranderd.

65-plussers betalen 56 euro voor een jaarabonnement. Dit wordt ook de prijs voor een VT (verhoogde tegemoetkoming) jaarabonnement, een Buzzy Pazz voor wie jonger is dan 12 en een derde Buzzy Pazz jaar in hetzelfde gezin. Een VG (vervoersgarantie) abonnement zal 46 euro kosten vanaf 1 februari 2021.

De m-tarieven worden licht verhoogd. De m-card wordt gelijkgeschakeld aan een Lijnkaart en zal 16 euro kosten. De korting op een m-ticket ten opzichte van een gewoon ticket wordt gedeeltelijk afgebouwd. Een m-ticket kost vanaf februari 2 euro.

Reizigers vinden meer info over de nieuwe tarieven die ingaan op 1 februari op de website van De Lijn:

Tariefaanpassing vanaf 1 februari De Lijn.