VC Herentals zette na een zwakke eerst helft een 1-0 in een sterke 2e helft om in een 1-3. Drie assists van Davy Voorspoels. In de 49' liet hij Haneveer scoren, in de 58' mocht Deswert de 1-2 binnen schieten. In de blessure kon Haneveer zijn 2e scoren, opnieuw op pass van Voorspoels.

VC Herentals is nu echt zeker van een verlengd verblijf in eerste provinciale.

Zondag om 15u staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Kaart op de agenda.

14 Witgoor Desssel 29 7 13 9 45/50 30
15 'sGravenwezel 29 7 16 6 24/47 27
16 VV Duffel 29 2 21 6 34/78 12.

Extra verslag Jan Deckers pr-VC :

VC Herentals verzekert zich van verlengd verblijf in hoogste provinciale.

'De teerling is geworpen. Zaterdag hadden de resultaten, in bevordering, ervoor gezorgd dat de kaarten voor VC definitief geschud werden. Roodwit was gered. De verre trip naar Oppuurs was er dus ééntje zonder inzet daar groenzwart evenveel punten telde als de bezoekers, dus ook zij waren zeker van een verlengd verblijf in 1e provinciale.

Mariekerke en Houtvenne promoveren, Kaart, Witgoor, 's Gravenwezel en VV Duffel degraderen. VC won in Oppuurs op basis van een degelijke tweede helft.

Het had voor beide teams bevrijdend moeten werken: de zekerheid van het behoud. Maar het eerste kwart van de match waren er wel snelle balcirculaties, ondanks de staat van het veld, doch zonder doelgevaar. Beide doelmanne

n konden zich wel vinden in een rustige namiddag, genietend van een heerlijk lentezonnetje. Toch was het Herentals waarvan de aanvallen het meest dreigend waren. Pas op de 25e minuut valt er een eerste schot, die naam waardig, te noteren: Voorspoels mikt een meter over. Het inspireerde de thuisploeg om een tandje bij te steken en Vervoort op de korrel te nemen. Roodwit moest achteruit.

Nog altijd in minuut 25 is er een afstandschot in de handen van Vervoort. Enkele minuten later weer een schot vanop 20 meter, deze keer een metertje naast. Dat deed Oppuurs even later nog eens over. Het kon niet blijven duren en even later bereikt een mooie doorsteekpas Kerremans en die verschalkt Vervoort 1-0.

Even later kreeg het Oppuurse middenveld weer teveel vrijheid, weer een schot vanop zo'n 20 m., nipt naast. Rond minuut 36 was er een poging van De Swert, in de handen van Hofmans. Ook de thuisploeg probeerde nog eens vanop afstand, zonder resultaat. En net voor affluiten was er een verraderlijk schot schuin voor het doel van Vervoort, de bal hobbelde voorlangs buiten.

Herentals kwam toch met andere intenties uit de kleedkamer met al onmiddellijk een poging van Hoefnagels. 5 minuten later bedient Voorspoels Haneveer en die neemt Hofmans tegenvoets. 1-1 Enkele minuten later staat Hoefnagels terug aan het kanon, zijn poging gaat over. Net voor het uur wordt Voorspoels aangespeeld, die vindt De Swert en Hofmans is opnieuw verslagen.

1-2 De thuisploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker maar vindt Vervoort op zijn weg. Rond de 65e minuut wordt Haneveer alleen voor Hofmans gebracht, maar Yannis mikt naast. Even later mist vriend en vijand een lage voorzet van Oppuurs. De wedstrijd kabbelt naar het einde, Oppuurs wil nog wel, maar is moe gestreden.

VC wil echter zekerheid over de winst. 10 minuten voor affluiten pegelt de ingevallen Van Gestel naar doel. Hofmans aan de grond genageld, maar de raket gaat nipt naast de kruising buiten. Diep in blessuretijd tipt Haneveer een lage voorzet voorbij Hofmans. 1-3 en meteen fluit ref. Valckx voor het einde.

Met deze overwinning en de recente 9 op 9 geeft VC toch nog wat glans aan zijn seizoenseinde en nestelt zich op een mooie 7e plaats. Indien roodwit zondag op de laatste speeldag tegen het al veroordeelde Kaart niet verliest behoudt het een stek in de linkerkolom. Roodwit eindigt daar waar het verwacht werd, maakte het de kopploegen knap lastig, maar de periode na nieuwjaar kreeg het, dikwijls door onnodig puntenverlies, de adem van de degradatie in de nek.

VC eindigt voor de eerste keer in 15 jaar in de middenmoot en kan nu gaan bouwen naar volgend seizoen toe.'