In de voormiddag stond iedere leerkracht, secretariaatsmedewerker en ook de directeur in een andere klas. Een grap voor de leerlingen, een uitdaging voor de leerkrachten. De gewone lessen/activiteiten gingen door met een ‘gastleerkracht’.

Op deze manier maken de collega’s kennis met de klas/taak van een andere collega. Mensen van de derde graad lagere school staan bijvoorbeeld in de kleuterklas, de turnleerkracht wordt zorgjuf, enz…. 

En….
 
We wilden ook een aprilgrap uithalen met onze ouders. Dit is de eerste keer in de geschiedenis blijkbaar, maar we vinden dat dit moet kunnen.
 
Gisteren (om de mensen niet te lang te laten nadenken) ging er een brief mee met de kinderen.

Het is de bedoeling dat , o.w.v. deugenietenstreken, alle leerlingen een rol toiletpapier meebrengen voor persoonlijk gebruik.

De kinderen die er vandaag een bij hadden kregen dezelfde rol terug mee naar huis met daarop een aprilvis getekend.

Het werd een groot succes!

Heel wat kinderen hadden hun toiletrol bij. Ze kregen die terug met daarop een aprilvis getekend.
Zowel de kinderen als de ouders konden er hartelijk om lachen.... Hier en daar ook lege rollen met daarop een aprilvis om te laten zien dat de mensen het door hadden.

Mooi zicht al die rollen op de kapstokken in de gang. Een ouder gehoord
die twijfelde en voor alle zekerheid toch maar een rol in haar handtas had gestoken. Collega’s die zich druk maakten omdat ze niet goed zaken hoe ze dit in de praktijk moesten organiseren, ieder kind zijn eigen rol laten gebruiken,….

Hier wordt nog lang over nagepraat.