Het is exact één jaar geleden dat Mieke Verlinden werd vermoord in haar woning in de Fabiolastraat Noorderwijk. De zorgjuf kreeg 101 messteken.

Speurders zoeken nog steeds naar de daders. Die onwetendheid weegt zwaar voor de familie en nabestaanden. "Het wordt een zware dag want we hebben nog steeds geen antwoorden", vertelt haar zus Lut Verlinden in Start Je Dag.

"Vandaag wordt een heel moeilijke dag voor ons. Dat weten we", vertelt Lut Verlinden, de zus van Mieke op Radio 2 Antwerpen.

"Maar dankzij de steun van de mensen van Noorderwijk en mijn collega's gaan we deze dag goed doorkomen."

Op 10 november 2020 werd de 59-jarige Mieke Verlinden dood teruggevonden in haar huis. Ze kreeg 101 messteken. Maar tot op vandaag is er geen enkel spoor naar de vermoedelijke dader. (VRTNWS)

Vandaag wandeling 'Lichtjes voor Mieke'

'Ter ere van juf Mieke wil de school samen met enkele Noorderwijkse verenigingen opnieuw een oproep doen om op woensdag 10 november vanaf 18 uur een kaarsje buiten te branden.

Alle vrienden en sympathisanten kunnen hier vrijblijvend aan deelnemen en kunnen ook samen een wandeling maken langs de verlichte straten.

Laten we samen licht maken om samen deze duisternis te verwerken.
Aan onze school zullen er ook kaarsjes geplaatst worden en zal er een lichtsculptuur ,van de hand van onze Noorderwijkse kunstenaar Peter Snijder, mee voor licht zorgen.'

Lichtjeswandeling

Vanavond vond in Noorderwijk een lichtjeswandeling plaats om Mieke te herdenken.  Ook in de omliggende Neteland-gemeenten Herenthout, en o.a. Tongerlo brandden kaarsen aan de ramen.

"Dat betekent heel veel voor ons. Ook vorig jaar was er een gelijkaardige wandeling. Die bracht veel mensen op de been en heeft ons veel steun geboden", zegt Lut.

Zij geeft les op dezelfde school waar haar zus Mieke zorgjuf was. Vanavond huldigde de school ook een lichtmonument in ter nagedachtenis van Mieke. (pp)