U bent hier

In 1 jaar van vreemde naar deel van het gezin en dan nu...afscheid in Geel

Neteland
20.06.2018 - 11.45u
Door: Lex Verellen

Op 24 juni zal er in Geel gelachen, gegeten en gedronken worden, maar ook een traantje worden weggepinkt. Zo'n 10 tot 15 gastgezinnen uit de Kempen komen er nog een keer samen met al hun uitwisselingsstudenten om terug te blikken op het voorbije jaar waarin zij deel werden van elkaars leven. Ook andere AFS-vrijwilligers sluiten aan om het jaar feestelijk mee af te sluiten.

Leer jezelf en anderen kennen

"Gastgezin worden verandert je leven. Door iemand in huis op te nemen word je geconfronteerd met je eigen routines en merk je dat heel wat van onze gewoonten en afspraken helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Via mijn kinderen, want dat zijn ze
ondertussen écht geworden, kijk ik heel anders naar mijzelf en mijn gezin" zegt Lut (54).

Lut ontving met haar gezin al een Russische en een Thaise gaststudent en kijkt deze zomer uit naar een nieuwe interculturele leerervaring. Voor haar gezin zal het een bijzonder intercultureel jaar worden, want er komt niet alleen een bordje bij voor de nieuwe gaststudent, ook haar eigen zoon keert binnenkort terug van zijn onvergetelijke uitwisselingsjaar in Argentinië en zal heel wat te vertellen hebben aan de keukentafel.

Het afscheidsfeestje in Geel typeert de werking van AFS, want als gastgezin neem je deel aan een omkaderd avontuur: je staat er nooit alleen voor! Je komt in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en je leert ook in eigen streek nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of reeds ervaren hebben.

Haal de wereld in huis!

Deelnemen aan het AFS-beleefprogramma zorgt sowieso voor heel wat extra leven in de brouwerij. De AFS-studenten verblijven enkele maanden tot een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS biedt zo talrijke gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan zonder zelf de koffers te moeten pakken.

Meer algemene info: www.afsvlaanderen.be/gastgezin

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto