Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanavond omstreeks 18u een dringende herstelling uit op de E313 ter hoogte van de werken aan de brug over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk. Er is daar een lokale verzakking vastgesteld op de rechterrijstrook in de richting van Antwerpen.

Om de hinder tijdens de spits te beperken zal een voorlopige, snelle herstelling met asfalt uitgevoerd worden. Een grondigere herstelling van de fundering wordt in de komende weken 's nachts uitgevoerd.

De plaatselijke verzakking in het wegdek is vermoedelijk ontstaan bij het heien van damplanken in het kader van de werken aan de brug. Hierbij is wellicht de fundering geraakt en vervolgens, onder invloed van het passerende verkeer, een plaatselijke verzakking van het wegdek opgetreden.

Om het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen zal AWV vanavond een eerste dringende herstelling aan het wegoppervlak uitvoeren. Deze herstelling zal maximum een uur in beslag nemen.

Hierdoor moet het verkeer richting Antwerpen ter hoogte van de werfzone tijdelijk over één rijstrook. In de komende weken zal AWV een grondigere herstelling van de fundering uitvoeren. Dit zal 's nachts gebeuren om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken.