Rond 01.05u vanmorgen botsten op het kruispunt van de St.-Jansstraat en de Herenthoutseweg in Herentals twee auto's op elkaar.   Eén voertuig was door het rode licht gereden. Door de klap werd een monovolumewagen zo'n 50 meter verder de straat ingeslingerd en ramde daar een geparkeerd voertuig, dat  tegen een verlichtingspaal terecht kwam.  De wagen reed richting centrum op de Herenthoutseweg en botste met het voertuig dat uit de Sint-Jansstraat kwam.  Een ravage was het gevolg.  

De Herentalse brandweer moest de bestuurder van de monovolume-wagen uit zijn voertuig bevrijden.   L.W. had duidelijk te veel gedronken. Zij rijbewijs is ingetrokken voor 14 dagen.  Hij is zwaargewond naar het AZ Herentals gebracht. De andere bestuurder en de passagiers kwamen er met de schrik vanaf.

Door het ongeval was het kruispunt tot 2.30u afgesloten voor het verkeer.  De afglopen 50 jaar zijn al 10-tallen ongevallen gebeurd op dit druk kruispunt dat perfect beveiligd is door verkeerslichten.   Foto Hendrik Passendael / Nnieuws.