U bent hier

10-Ager meets senior in Kasterlee

Kasterlee
23.05.2018 - 21.21u
Door: Herman Gezelle

De gemeentelijke welzijnsdienst brengt jong en oud bijeen. De leerlingen van de afdeling Sociale en Technische Vorming (STV) van het Sancta Maria Instituut (SMIK) in Kasterlee maken door het project '10-Ager meets senior' kennis met de leefwereld van ouderen.

Ze leren door dit project ouderen begrijpen en respecteren. Het effect dat de jongeren hebben bij mensen met dementie is voor iedereen een verrassend boeiende ervaring en werkt taboedoorbrekend.

Ouderen vinden het fantastisch om verhalen te vertellen over hun jeugd. De jongeren steken ook een handje toe, door bijvoorbeeld te helpen bij 'de koffietoer' in het woonzorgcentrum De Witte Bergen.

Vandaag kregen de senioren in WZC De Witte Bergen, in aanwezigheid van burgemeester Ward Kennes en schepen voor welzijn Sumati Adriaensen, tijdens een afsluitmoment een mooi boekje met verhalen, foto's en interviews van de leerlingen. "Knap hoe onderwijs, welzijnsdienst, WZC maar ook de Heemkundige Kring samen een mooi en complementair project kunnen aanbieden," zegt burgemeester Kennes.

"Het project past perfect in de doelstelling van het gemeentebestuur om leeftijdsvriendelijke gemeente te worden," zegt schepen Adriaensen. Verschillende activiteiten werden al georganiseerd: een infosessie over dementie voor de ouders en leerlingen, een bezoek aan een woonzorgcentrum, een rondleiding op 'het Heemerf' en in het documentatiecentrum van de Heemkundige Kring.

En natuurlijk ook de deelname aan een activiteit van een seniorenvereniging.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto