Politie Regio Turnhout heeft zaterdagavond en afgelopen nacht 10 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol of drugs tijdens een WODCA-actie in Lille en Kasterlee.

Aan de Poederleeseweg in Lille werden 119 chauffeurs gecontroleerd. 4 daarvan reden onder invloed van alcohol, een 5e testte positief op het gebruik van drugs. Van 3 van de 4 chauffeurs die een positieve alcoholtest aflegden, werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Ook op de N19G, de verbindingsweg tussen Kasterlee en Geel, werden er alcohol- en drugscontroles gehouden. Van de 313 gecontroleerde chauffeurs legden er ook hier 4 een positieve alcoholtest af. Dat leidde tot 2 rijverboden van 3 uur, 1 rijverbod van 6 uur en 1 onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Ook in Kasterlee legde 1 van de gecontroleerde bestuurders een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd ook meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Tot slot stelde de politie ook nog enkele processen-verbaal op voor drugsbezit, inbreuken op de taxiwetgeving en het niet bij zich hebben van een identiteitskaart, een rijbewijs of een geldig verzekeringsdocument van een voertuig. (pol) Foto NNieuws.